KTO'dan kadına yönelik şiddete karşı farkındalık kampanyası

Kayseri Ticaret Odası, kadına yönelik şiddet olaylarına karşı farkındalık kampanyası gerçekleştirdi. Farket-Anla-Önle mottosuyla hazırlanan 1 dakikalık kısa video, Kayseri'deki tv kanallarında yayınlatılarak kadına şiddetin insanlık suçu olduğu hatırlatıldı.

KTO'dan kadına yönelik şiddete karşı farkındalık kampanyası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası, toplumsal sorunlara karşı hassasiyet  göstermeye devam ediyor. Toplumsal ve küresel bir sorun olan Kadına yönelik şiddete farkındalık kampanyası ile dikkat çekildi. 
Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi, AB Türkiye Delegasyonu desteği ile “Kadına Yönelik Şiddet” farkındalık medya kampanyası başlattı. “Farket-Anla-Önle” mottosuyla hazırlanan bilgilendirme videosu, Kayseri deki tüm yerel ve uydu televizyonlarda 7 gün boyunca yayınlandı. 
Kampanya ile ilgi açıklamalarda bulunan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Kadınlara yönelik şiddet toplumsal ve küresel bir sorun. Şiddetin her türüne kalıcı son vermek, eşit, adil ve şiddetsiz bir gelecek ancak hepimizin ortak hareket etmesiyle mümkün.  Toplumsal bilincin yaygınlaşması ve çok daha geniş kitlelerin, sürecin içerisine dahil edilmesi açısından da önemli. Devletin tüm kurumlarıyla kadına şiddete karşı kararlı adımlar atmasının yanı sıra toplumun tamamının bu mücadeleye destek olması etkili sonuçlar verecektir. Seslerini duyurmaktan korkan mağdur kadınların sesi olabilecek her türlü kampanya bizim için çok değerli. Bizde Kadına Yönelik Şiddete karşı 1 dakikalık bir video ile bir farkındalık oluşturmak istedik. “ dedi. 
Avrupa Birliği’nin, Türkiye de cinsiyet eşitliği ve kadınlar hakkında yaptığı faaliyetlerin ve desteklerin tanıtıldığı video da kadına karşı şiddetin bir insanlık suçu olduğu hatırlatıldı. 
Tüm televizyonlarda aynı anda yayına giren video, beğeni ile karşılandı.