KTO seçimleri öncesi dikkat çeken başvuru! Ali Alkan 3 kuruma gitti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsa 4 yılda bir yapılan seçimler kapsamında sonbaharda yeni yönetimler belirlenecek. Kentte de Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Borsası'nda yeni yönetimler şekillenecek.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) seçimleri öncesinde yazılı açıklamada bulunan Başkan Adayı Ali Alkan, “Seçimlerin eşit şartlarda ve adil şekilde gerçekleşebilmesi ve seçmen haklarının korunabilmesi için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Ticaret Bakanlığı’na ve İlçe Seçim Kurulu’na başvurmak zorunda kaldık" dedi.
Eski yönetimi eleştirenler bugün aynı hatayı yapıyor
Alkan, “Kendilerinden önceki yönetimin yaptıklarını eleştirip, bambaşka vaatlerle oda yönetimini ele geçirenlerin 8 yıl sonra odayı getirdikleri yer devraldıklarından daha vahim bir nokta oldu. 8 yıl önce üye listesini alamadıkları için seçimin eşit şartlarda yapılmadığını, listelerin kendilerinden gizlendiğini belirterek kendilerinden önceki oda yönetimini mahkemeye verenler, bugün listeleri hem değiştirip hem de adaylardan saklayarak, adayları haklarını mahkemede aramak mecburiyetinde bırakıyorlar. Seçimlerin eşit şartlarda ve adil şekilde gerçekleşebilmesi ve seçmen haklarının korunabilmesi için bizler de Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Ticaret Bakanlığı’na ve İlçe Seçim Kurulu’na başvurmak zorunda kaldık” diye konuştu.
Koltuklarını korumak için ticaretin önüne engel koyuyorlar
Üye listelerinin ve meslek komiteleri ve adresleriyle birlikte odanın web sitesinden yayınlanmasının yasal görev olduğunu vurgulayan Alkan, “Hukuk dışı bu durumun doğru anlaşılabilmesi için üyelerimize başka illerdeki odaların web sitelerine de bakmalarını tavsiye ediyoruz. Örneğin Bursa TSO, İstanbul Ticaret Odası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası gibi birçok oda web sitesinde komite komite güncel tüm üyelerini unvan ve adres bilgileriyle yasaya uygun şekilde yayımlıyor. Bu listeler sadece seçim için gerekli değildir, bu listeler birer üye rehberidir. Hangi sektörde/komitede hangi üyelerimizin faaliyette bulunduğunun saklanması ticaretin önünde engeldir. Başka illerde faaliyet gösteren iş insanları sektör bazında Kayseri’de hangi firmaların bulunduğunu öğrenmek istediğinde bu veriye ulaşamıyor. Koltuklarını korumak uğruna ticaretin önüne engel koyuyorlar. Seçim hilesi olarak yaptıkları bu haksız uygulama ile her sektörde faaliyet gösteren üyelerimize ulaşımı engelleyerek sektörlerin önünü tıkıyorlar. Durumu saygıdeğer üyelerimizin dikkatlerine sunarken mevcut yönetimin geçmiş vaatlerini hatırlamaya ve koltuk sevdası uğruna kimlerin neler yapabildiğini görmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
