Kronik Hastalığı bulunanlar dikkat!

Kronik Hastalığı nedeniyle sağlık raporu olan hastaların ilaç ve tıbbi malzeme temini Hakkında SGK'dan dikkat çeken açıklama.

Kronik Hastalığı bulunanlar dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından, 20.12.2022 tarihinde yayımlanan “Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç ve Tıbbi Malzeme Temini Hakkında” başlıklı duyuru konusunda vatandaşlar uyarıldı.
Buna göre, Kronik Hastalığı nedeniyle sağlık raporu olan hastalara yöelik olarak rapor süreleri 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı.
Kronik Hastalığı bulunanlar dikkat!
İŞTE O AÇIKLAMA
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişiminde aksamaya neden olunmaması ve olası bulaş riskinin azaltılması amacıyla 29.11.2021 ve 21.01.2022 tarihli duyurularda yer alan ilaç grupları dışında bulunan tüm ilaçların ve 20.03.2020 tarihli duyuru ekinde yer alan tıbbi malzemelerin rapor süreleri 30.06.2023 tarihine kadar uzatılmış olup, tüm ilaç/tıbbi malzemeler Sağlık Uygulama Tebliği hükümlerine uygun olarak düzenlenen hekim reçetesi karşılığında Kurumumuzla sözleşmeli eczane/merkezlerden temin edilebilecektir.