Köylü 'zengin babaları alıyor' diye isyan etmişti! Kayseri'nin o bölgesiyle ilgili dikkat çeken toplantı

Kayseri'nin, Kocasinan ilçesinde Tarıma Dayalı İhtisas (jeotermal kaynaklı sera) Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları sürüyor. Bölge sakinleri bir süre önce 'Devletle ilişkisi olanlar, bu işlerden haberi olanlar, buraları kendi aralarında parsel parsel paylaşıyorlar' diyerek, yaşadıklarına tepki göstermişti. O bölgeyle ilgili dikkat çeken toplantı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Köylü 'zengin babaları alıyor' diye isyan etmişti! Kayseri'nin o bölgesiyle ilgili dikkat çeken toplantı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi'nde OSB kurulmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu konuda hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığına sunulan projenin bir süre önce kabul edildiği ifade edilmişti.

Konuyla ilgili olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de bir süre önce bölgenin yapılaşmaya kapatılmasına yönelik bir karar alınmıştı. Bu yöndeki gelişmelerin ardından tüzel kişilik kazanan 1 milyon 227 bin metrekarelik bölgede fizibilite çalışmalarının da sürdüğü bildirilmişti.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocasinan Belediye Başkanlığı, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının kurucu üye olarak yer aldığı Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulmasına yönelik çalışmalar bir süredir devam ediyor.

KÖYLÜ İSYANI: ZENGİN BABALARI KENDİ ARALARINDA  BURALARI PARSEL PARSEL PAYLAŞIYORLAR
Diğer yandan bölge sakinleri ise bu gelişmelerden yana endişeli olduklarını ifade etmişlerdi.  Kendilerine yönelik bilgilendirme çalışmasının yapılmamasından yana dert yanan bölge sakinleri,  “Devletle ilişkisi olanlar, bu işlerden haberi olanlar buraları, zengin babaları kendi aralarında  buraları parsel parsel paylaşıyorlar. Köylüye bilgi veren yok” diyerek, bu durumsa tepki göstermişti. 

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR MERAK KONUSU OLDU
Kayseri’nin çiçeği burnunda yeni Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, bu konuda dikkat çeken bir toplantıya katıldı. Zoom üzerinden yapılan toplantıya  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı Başkanlık etti. Toplantıda hangi kararların alındığı, Kayseri ile ilgili önümüzdeki günlerde nasıl gelişmelerin yaşanacağı merak konusu oldu.

KAYSERİ İLE BİRLİKTE 23 İLİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden, Kayseri ile birlikte 23 ili yakından ilgilendiren Tarıma Dayalı İhtisas (jeotermal kaynaklı sera) Organize Sanayi Bölgesi toplantısıyla ilgili şu ifadeler kullanıldı: Bakan Yardımcımız Sn. Dr. Ahmet Bağcı Başkanlığında Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Organize Tarım Bölgeleri” değerlendirme toplantısı 23 İl Müdürü, Tarıma Dayalı İhtisas (jeotermal kaynaklı sera) Organize Sanayi Bölgesi Müdürleri, Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdür Vekili ve Proje Ekibinin katılımlarıyla zoom üzerinden gerçekleşti. İl Müdürümüz Bülent Saklav toplantıda yaptığımız çalışmalar ve planlanan faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirmeler yaptı.