Bakan diyor ki: 'Köyde yaşayan olmazsa bu sorun çözülmez'

Bakan diyor ki: 'Köyde yaşayan olmazsa bu sorun çözülmez'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Et kombinası işletmecisi Hamdi Bakan, ithal et tartışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki tüketim toplumu olduk. Nüfusun yüzde 50’si köyde yaşamazsa, üretmezse bu iş çözüme kavuşmaz. Çünkü taşıma suyla değirmen dönmez” dedi.

 “İthal et” tartışmaları sürüyor. Kamuoyunda ithal ete yönelik tepkiler sürerken konuyla ilgili bir açıklamada Et kombinası işletmecisi Hamdi Bakan’dan geldi. “Günümüzde ithal et ve canlı hayvan gelmediği sürece Türkiye’nin et ihtiyacını karşılaması şansı yok”  diyen Bakan, “Neden yok? 80 Milyon nüfusu olan bir ülkenin, 10-15 milyonda mültecisi, turisti, giden geleni olursa bunun da yüzde 4 ya da 5’i köylerde yaşarsa, köyde yaşayan köylüde yarısı şehirli gibi yaşarsa, hayvanları seven gençlik, köyde yaşayan topluluk oluşmazsa bu sorun çözüme kavuşmaz” şeklinde konuştu.

“TÜKETİCİ TOPLUM OLDUK, ÜRETMİYORUZ”

“Gelecek ileri çağda Türkiye’de üretmeden tüketici toplum olursa,   her şeyi alır ve üretmezse yine aynı tablo karşımıza çıkar” diyen Bakan, şöyle konuştu:  “Çünkü halkın bir kısmı üretecek, bir kısmı  da parası ile alıp tüketecek. Biz tüketim toplumu olduk. İthal et gelemezse mevcutlar yani yerli hayvan yüzde 30’u karşılıyor, yüzde 70 ithal etten karşılanıyor. Yani bu olay suni teneffüs gibi düşünülmeli. Nüfusun yüzde 50’si köyde yaşamalı, hayvancılık yapmalı, üretmeli. Bunun başka çaresi yok? Şu an dövizimiz var alıyoruz, yarın döviz olmazsa nasıl alacağız? Bu nedenle üretmeliyiz. Atatürk’ün dediği gibi, “Köylü milletin efendisidir’  Bu çerçeve de köylümü üretmeli, desteklenmelidir”  dedi.