Kötü haberi Milletvekili Ataş verdi...

Kayseri İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş, TBMM Milli Savunma Komisyonu'na verdikleri önergelerinin reddedildiğini açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kötü haberi Milletvekili Ataş verdi...

Kayseri İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş, binbaşı ve astsubaylar için kötü haberi verdi. Milletvekili Ataş, Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş ile birlikte TBMM Milli Savunma Komisyonu'na verdikleri binbaşı ve astsubaylar için ilave tazminat önergelerinin reddedildiğini açıkladı.

Milletvekili Ataş sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu; "Milli Savunma Komisyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasında Adana Milletvekilimiz Sn. Ayyüce Türkeş Taş ile birlikte verdiğimiz binbaşı ve astsubaylar için ilave tazminat önergemiz ne yazık ki reddedilmiştir."

Kötü haberi Milletvekili Ataş verdi...

Milli Savunma Komisyonu verilen önergenin gerekçesi

İyi Parti Milletvekilleri Ataş ve Taş, TBMM Milli Savunma Komisyonu'na sunduları önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer vermişlerdi; "Askerlerimizi tazminat konusu yıllardır iktidar tarafında karşılanmamaktadır. Bizzat Cumhurbaşkanı tarafından 2018 seçimlerinden önce dahi söz verilmiş olunmasına rağmen bu hak halen teslim edilmemiştir. 27.nci dönemde iktidar tarafından verilmiş olunan kanun teklifi de TBMM'de gündeme alınmamış ve hükümsüz kalmış bulunmaktadır. Bu durum TSK personeli içerisinde huzursuzluklara neden olmakta ve silah arkadaşlığı ruhuna zarar vermektedir.

İktidarın tasarruf tedbirlerini uygularken ilk Mehmetçiğe zararı dokunacak yerden başlaması yerinde değildir. Tasarruf tedbirlerinin kamu harcamalarının diğer kalemlerinde uygulanması gerekmektedir. Ancak kanıyla canıyla ve bütün varlığıyla vatanı koruyan askerlerimizin hakkı teslim edilmelidir.

Önergemizle muvazzaf kıdemli binbaşılar ile 24 üncü hizmet yılını tamamlamış muvazzaf astsubayların aylıklarında iyileştirme yapılarak tecrübeli personelin meslekte kalmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Ayrıca emekli, adi malul veya vazife malullüğü aylığı bağlanmış emekli subay ve emekli astsubaylardan, teklif maddesindeki rütbelerde/hizmet yıllarında görev yaparken emekli olanların emekli aylıklarında iyileştirme yapılması amaçlanmaktadır."

Kötü haberi Milletvekili Ataş verdi...