Köse: Avukat dosyanın tarafı değildir

Olay mikrofonlarına konuşan Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Köse, avukatlara yönelik şiddet olaylarına dikkat çekerek, 'Avukat dosyanın tarafı değildir' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Köse: Avukat dosyanın tarafı değildir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adli Yılın başlaması nedeniyle Kayseri Barosu tarafından kokteyl düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Sayın Bayar Özsoy, Murat Cahid Cıngı ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm’ün de katıldığı kokteylde Olay mikrofonlarına konuşan Bara Başkanı Avukat Ali Köse, avukatların kışlatılmış bir cehaletin karşılığında şiddete maruz kaldığını ifade ederek, 1 Eylül Adli yılın açılışı bütün avukat, hakim, savcı, adliye çalışanları, hakkını arayan bütün yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle bu dileklerle başlıyorum. Cumhuriyetin yüzüncü yılındaki adli yılı açtık. Bu nedenle cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu vatanı kanlarıyla sulayan şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Biz Baro olarak, avukatlar olarak yargının kurucu unsuru olmanın ötesinde hak arama hürriyetini düzenleyen Anayasa 36. maddede düzenlenmiş hak arama hürriyetini denetleyen ve hayata geçiren meslek kuruluşuyuz,  meslek grubuyuz.  Avukatlar olmadan adalete erişme imkanı yok, hak arama hürriyetinin gerçekleşme imkanı yok. Ve somut olarak sayılmış Anayasamızda yer almış, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yer almış, yurttaşlarımızın haklarının gerçekleşme imkanı yok. Bu nedenle yargı içerisindeki avukatın konumunun daha neler olması gerektiği, daha güçlü olması gerektiği noktasındaki taleplerimizi de dile getiriyoruz ve iletiyoruz ve ısrarla da bunu devam edeceğiz. Bir diğer noktada da biz avukatlar olarak kışkırtılmış bir cehaletin karşısında şiddete maruz kalıyoruz. Biz o dosyanın tarafları değiliz, borçlusu değiliz, alacaklısı değiliz, davacısı, sanığı değiliz. Ama şiddete biz maruz kalıyoruz. Bu noktada da özellikle yasal düzenleme gerektiren noktalarda, yasal düzenleme yapılması ve bu konuyla ilgili özellikle yargı makamlarının çok dikkatle konunun üzerine gitmesi gerektiğine inanıyoruz. Avukatın varlığı ve avukatın sesi aslında hakkını arayan bu binada, adliyelerde, mahkemelerde hakkını arayan yurttaşın sesi… Avukatın sesinin kısılması veya engellenmesi hak arayan insanların ve yurttaşın engellenmesi anlamına geliyor. Bu duygularla bütün engellerinin ortadan kalktığı; hukuk devleti ile ilgili ve yargı bağımsızlığıyla ilgili hiçbir sorun yaşanmadığı ve bu hedefe ulaşılmak için ciddi somut adımların atıldığı bir yargı yılı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Köse: Avukat dosyanın tarafı değildir
Avukat milletvekilleri avukatları unutmasın
Avukatlarla sohbet eden AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, kendisine iletilen taleplerin takipçisi olacağını belirtti. Adli tatilde de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çopuroğlu, “ Sayın Başsavcımız yapılan işler anlattı. Özellikle son dönemde gelen davalarla sonuçlanan davalardan bahsetti. Birçoğunda bir önceki yıldan çok daha iyi konumda olduğunu bahsetti sayın başsavcımız. Tabii gönül ister kimsenin buraya işi düşmesin ama işi düşerse hızlı olmasını istiyorlar. Vatandaşlarımız özellikle bizim buraya milletvekili olarak gelip bu buraya katılmış olmamızdan dolayı bir memnuniyet oldu. Bizde de onlar da… Tabii birlik beraberlik görüntüsü içerisinde. Buralar devlet mekanizmaları içerisinde hızlı yürümesi gereken yerler. İşlerin hızı yürümesi arzu edilen yerler. İnşallah önümüzdeki süreçte bunların biraz daha hızlanacağını murat ediyoruz. Bu konuda sayın Baro Başkanımızın bazı teklifleri oldu. Biraz önce avukat arkadaşları dinlerken onların bazı teklifleri oldu. Özellikle bir tanesinin teklif ettiği şey çok manidar, çok anlamlı geldi bize. Onun da sizinle paylaşmak istiyoruz. Avukatlıktan vekil olanlar, meslekleriyle alakalı unutmasın diyorlar avukat arkadaşlar. Kayseri'de biliyorsunuz şu anda 10 milletvekilimiz var. Yanlış bilmiyorsam avukat vekilimiz yok. Tabii avukat vekil olup avukatlıktan halen vekili olanlar da bizi unutmasın diyorlar. Bir başka avukat arkadaşımız aile avukatıyla alakalı bir şeyden bahsetti. Bununla alakalı gerekli girişimler konusunda biraz hasbıhal ettik. Önümüzdeki süreçte bize geri dönüşümler oldukça biz de elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Tabii birlik beraberlik içerisinde birçok sorunun çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.