Korkutan depremin ardından uzmanından açıklama: Türkiye için tehlikeli

Deprem Uzmanı Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sabah saatlerinde yaşanan 4.4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Korkutan depremin ardından uzmanından açıklama: Türkiye için tehlikeli
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Girit Adası’nda sabah saat 09.09 sıralarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.19 km olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklarken derinliğini 20.2 km olarak paylaştı. 

Deprem endişe yaratırken, Deprem Uzmanı Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgede çok daha önceleri 8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu ve binlerce insanın öldüğünü söyledi. Evsen, bölgenin Türkiye için çok tehlikeli olduğunu da sözlerine ekledi.

Evsen, “Girit Adası'nda 4,4 Mw büyüklüğünde deprem olmuştur. Bu bölgede 1303'de 8 Mw ve 1856'da 8,3 Mw büyüklüğünde çok büyük depremler olmuş ve binlerce insan ölmüştür. Türkiye ve Yunanistan için çok tehlikeli bölge.” dedi.