Konu terör saldırısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan dikkat çeken Kayseri açıklaması!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili de çok önemli detayları paylaştı. Yerlikaya, plaka tartışmalarıyla ilgili olarak dikkat çeken detayı da aktardı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konu terör saldırısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan dikkat çeken Kayseri açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadeleye ilişkin yürütülen operasyonlara ilişkin bilgileri paylaştı.  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar ve Kaçakçılık, Asayiş, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı başta olmak üzere gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. İstanbul'da konuşan Bakan Yerlikaya, 120 günlük verileri açıkladı. 

Konu terör saldırısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan dikkat çeken Kayseri açıklaması!

Kayseri'de Veteriner teknikerini şehit ederek, gasp ettikleri araç ile Ankara'ya giden teröristlerle ilgili de açıklama yapan Bakan yerlikaya, dikkat çeken detayları paylaştı ve Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili ihmal iddialarının araştırıldığına dikkat çekti. Saldırganların Kayseri‘de bir gün önce uzun namlulu silahlarla bir araca ateş açmaları üzerine 112 ‘ye vatandaş ihbarı olduğunu kaydeden Yerlikaya, ancak ihbarda belirtilen plakanın Plaka Tanıma Sistemi'nde ulusal yerine yerele girildiğini söyledi. Bu yönde bir ihmalin bulunduğuna vurgu yapan Bakan Yerlikaya, daha sonraki süreçte detaylı açıklama yapılacağını dile getiridi. Bakan Ali Yerlikaya , teröristlerin paramotor ile Türkiye’ye girdiğine dair belirlemenin olduğunu kaydederken ‘karada izleri yok" dedi.
Ankara'da düzenlenen terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin olaydan önce Kayseri'nin Develi ilçesinde evli ve bir çocuk babası veteriner Mikail Bozlağan’ı şehit ederek, aracını çaldıkları ve bu araçla Başkent'e gittikleri ortaya çıkmıştı. 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 2 polisin de yaralandığı olay Meclisi’nde gündeminde de tartışmaları beraberinde getirmişti. ‘Meclis’te teröristlerin çalıntı araçla Ankara’ya nasıl gittikleri’ tartışılmış ve plaka tanıma sistemi gündem olmuştu.