'Komik bir tiyatro oynandı! Vicdanları rahat değil'

Kayseri Pancar Kooperatifi'nin yapılan Mali Genel Kurulu sonrasında dikkat çeken açıklama: Görevlilerin vicdanları rahat değil...

'Komik bir tiyatro oynandı! Vicdanları rahat değil'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası yönetiminden “tespit ettiği usulsüzlükler” nedeniyle istifa ettiğini duyuran ve Çiftçi Hareket içerisinde çalışmalarını sürdüren Metin Demircan, Pancar Kooperatifi’nin dün yapılan Mali Genel Kurulunda yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.  “Eminim ki görevlilerin vicdanları rahat değildir” diyen Demircan,  “Açmış olduğumuz davanın arkasındayız ve sonuna kadarda devam edeceğiz. Benim her şeye rağmen hukuk devleti olduğumuza inancım tamdır. Adaletten şüphe duymuyorum, er ya da geç mutlaka tecelli edecektir” dedi.
'Komik bir tiyatro oynandı! Vicdanları rahat değil'
Metin Demircan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Dün yapılan mali genel kurula katılım gösteren 10 binin üzerinde çiftçi vardı. Fakat stada girişi henüz tamamlanamamış binlerce çiftçi olmasına rağmen mali genel kurul başladı. Mevcut yönetim için 3400, karşıt/olumsuz yönde ise 1300 kişinin el kaldırdığı sayıldı. Bu esnada komik bir tiyatro oynandı. Bakanlık görevlileri 5 bin kişiyi bulan çiftçiyi, bir kaç dakika içinde her nasılsa saymış ve görevini dakikalar içinde yapmış oldu. Dolayısı ile mevcut yönetim görevine bu şartlar altında devam edecek. Eminim ki görevlilerin vicdanları rahat değildir.
Bütün kamuoyu ve çiftçi bu tabloya şahit oldu. Şimdilik yapılacak hiçbir şey yok, söylenecek söz de yok.  
Bu süreçte bizlere destek veren herkese teşekkür ederim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun ama tekrar söylüyorum, hiç kimsenin vicdanı rahat değil, bundan zerre şüphe duymuyorum. Açmış olduğumuz davanın arkasındayız ve sonuna kadarda devam edeceğiz. Benim her şeye rağmen hukuk devleti olduğumuza inancım tamdır. Adaletten şüphe duymuyorum, er ya da geç mutlaka tecelli edecektir. Bizlere güvenen, inanan bütün çiftçi arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Herkese hayırlı günler dilerim.