Kocasinan'da üretimin gücü dayanışmaya dönüşüyor
Her geçen gün ilginin daha da arttığı aspir ürünlerinin hasat dönemi hazırlıkları devam ediyor. Aspirlerden elde edilen yağlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.
Kocasinan Belediyesine ait Hasanarpa Mahallesinde 150 dönümlük alanda aspir ürünlerinin hasat çalışmalarına başlandı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar çalışmaları yerinde inceledi.
Aspir yağları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor
Hasanarpa Mahallesinde aspir ürünlerini yerinde inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesinin tarımsal üretim çalışmalarının hem çiftçilere örnek olduğunu hem de sosyal dayanışmaya katkı sağladığını belirterek, geçmişten bu yana belediyemize ait tarımsal üretime uygun arazilerimizde farklı ürünler yetiştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın bir kısmını Ar-Ge kapsamında gerçekleştirerek çiftçilerimize rol model oluyor, Kayseri'de farklı ürünlerin de yetiştirilebildiğini gösteriyoruz. Ancak içerisinde bulunduğumuz aspir tarlasının çok daha anlamlı bir yönü bulunuyor. Burada yetiştirdiğimiz aspirleri hasat ettikten sonra yağını çıkarıyor ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Yani hem üretiyor hem de ürettiklerimizi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
150 bin metrekarelik alanda üretim
Yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda ekimi yapılan aspirlerin kısa süre içerisinde hasat edileceğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, kendi kendine yetebilen belediyecilik anlayışını her geçen gün daha da güçlendirdiklerini vurgulayarak, '' Kendi kendine yeten belediye anlayışıyla her alanda üretimi önceliyoruz. Aynı zamanda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri de kendi imkânlarımızla üretmeye gayret ediyoruz. Gördüğünüz gibi, tarımsal üretim yapabildiğimiz arazilerimizde farklı ürünler de yetiştiriyoruz. Burası aspir tarlası ancak farklı noktalarda fasulye, nohut, mercimek gibi çeşitli ürünlerin de ekimini gerçekleştiriyor, hasat sonrasında bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz.” diye konuştu. Bu yıl yağışların tarımsal üretime olumlu katkı sağladığına değinen Başkan Çolakbayrakdar, şükürler olsun ki bereketli bir sezon geçiriyoruz. İnşallah hasat döneminde de aynı bereketi yaşayacak, elde edeceğimiz ürünlerle daha fazla ihtiyaç sahibi ailemize destek olacağız. Hayırlı, bereketli bir hasat sezonu diliyorum diye sözlerini noktaladı.

