Kocasinan'da tartışmalı mülteci kararı! Karakoçluoğlu: İleride sıkıntı verecek!

Kocasinan Belediye Meclisi'nde muhalefetin karşı çıktığı madde, AK Parti ve MHP'li üyelerin 'kabul' kararı ile oy çokluğu ile geçti. Muhalefet söz konusu gündem maddeleri ile mültecilerin ülkede kalıcı hale getirilmesinin amaçlandığını savunuyor. Bu yönde bir tepki de CHP'li Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu'dan geldi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kocasinan'da tartışmalı mülteci kararı! Karakoçluoğlu: İleride sıkıntı verecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Meclisi gündemindeki “mültecilerle ilgili gündem” maddesine yönelik tartışma sürüyor. Eylül ayı Meclis toplantısında “Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından desteklenen ‘Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin Geliştirilmesi’ ortak kullanım tesisleri hibe programına proje sunulması ve sunulan projede kurumu temsilen ve imzalamaya belediye başkanına yetki verilmesi” talebi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Muhalefet, bu talebin mültecileri kalıcı hale getirilmesine yönelik projeler içerdiğini belirtti ve karşı çıktı.

ÇOLAKBAYRAKDAR: AMACIMIZ TARIMA BİR EĞİTİM PLATFORMU KAZANDIRMAK

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ise Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanacak fon ile birlikte proje kapsamında Tarım Okulu’nun kurulacağını belirterek, projenin Sanayi Bakanlığı öncülüğünde yürütüleceğini dile getirdi. “Mültecilere yönelik proje” diyen Muhalefetin karşı çıktığı taleple ilgili Çolakbayrakdar,  “Amacımız çiftçilerimize, tarıma bir eğitim platformu kazandırmak, AB’den destek almak üzere girişim içindeyiz” ifadelerini kullandı.

AB FİNANSE EDİYOR!

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar’ın savunduğu AB tarafından finanse edilen proje, Türkiye'de geçici koruma altında olan Suriyeli mültecilerin istihdam imkanlarını arttırıp yaşam koşullarını iyileştirmek suretiyle onların sosyo-ekonomik katılımına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

'SONU BAŞI BELLİ OLMAYAN BİR KONU'

Bu duruma Meclis’te de tepki gösteren CHP Kocasinan Meclis Üyesi Orhan Karakoçlu, Meclis’in bu yöndeki 7’nci gündem maddesine karşı çıktıklarını belirterek, “Millet İttifakının iki paydaş partisi İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri sonu ve başı belli olmayan, göç ve mülteci konulu hiç bir program dahiline girmemeyi savunmuştur. Bu nedenle de bu talebi reddettik” diye konuştu.

CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri, Meclis'te bu yöndeki talebe karşı çıktı ve ret oyu verdi. Ancak gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. 

'BU GİBİ ORGANİZASYONLAR MÜLTECİLERİ ÜLKEMİZDE KALICI YAPMA OPERASYONLARIDIR'
'Mülteciler konulu her organizasyon şüphe ile karşılanmalıdır” diyen Karakoçluoğlu,  “Şimdi biz bu paraları alırken yarın bu mülteci ve sığınmacıları ülkelerine göndermeye kalktığımızda ‘Dur bakalım arkadaş. Bunlarla ilgili paraları alırken iyiydi, şimdi ne oldu’ demezler mi? Bu maddenin ileriki dönemlerde milletimize ve devletimize sıkıntı vereceğini düşünüyorum. Bu konuda ülke menfaatlerimiz için ‘şeytanın avukatlığını’ yapmak gerekir. Emperyalizm zira şeytanlıktır. Milletimizi sıkıntıya sokacak hiç bir karara imza atmamalıyız. Bu gibi organizasyonlar mültecileri ülkemizde kalıcı yapma operasyonlarıdır' dedi.

Kocasinan'da 'Mültecilerle ilgili gündem maddesinin' perde arkasında ne var?