Koca Yusuf Ürdün'e ulaştı

Türkiye'den Gazzeli Müslümanlar için sağlık malzemeleri A400M uçağıyla Ürdün'e ulaştırıldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Koca Yusuf Ürdün'e ulaştı

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastaneler, okullar ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırılarında, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre 30 bin 534 Filistinli Müslüman hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 70 bini aşarak arttı ve enkaz altında binlerce kişi kayboldu.

Koca Yusuf Ürdün'e ulaştı

Uluslararası kuruluşların ısrarına rağmen İsrail, insani yardım kuruluşlarının yardım ulaştırma çabalarını engellemeye devam ediyor. Bu yüzden çocuklar yetersiz beslenme nedeniyle açlıktan ölürken, İsrail ablukası altındaki kentte ilaç ve bazı sağlık malzemeleri sıkıntısı yaşanıyor ve hastalar zor durumda kalıyor.

Koca Yusuf Ürdün'e ulaştı

Millî Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Gazzeli Müslümanlar için hazırlanan sağlık malzemeleri, Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanan "Koca Yusuf" olarak bilinen, stratejik özelliklere sahip A400M nakliye uçağı ile Ürdün'e ulaştırıldığını bildirdi.