Kızılay'dan iddialara yanıt: Yardımlar ihtiyaç ile orantılı olarak düzenli şekilde yapılıyor!

Kızılay Kayseri Şubesi, depremzedelere gönderilmeyip depolarda çadır ve ihtiyaç malzemesi bekletildiği yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Kızılay'dan iddialara yanıt: Yardımlar  ihtiyaç ile orantılı olarak düzenli şekilde yapılıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kızılay Kayseri Şubesi,  depremzedelere gönderilmeyip depolarda  çadır ve ihtiyaç malzemesi bekletildiği yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Felaketin ilk günlerinde yaşanan bireysel yardımların düzensizliği sebebiyle milletimizce yapılmak istenen yardımların israf olduğu hepimizin malumudur.  Kızılay Derneği tecrübe ile bunun önüne geçmiş ve devletimizin resmî kurumlarıyla koordineli olarak gerek deprem bölgelerinde gerekse deprem bölgelerine yakın olan bölgelerde ek depolar kurmuş ve sevkiyatı ihtiyaç ile orantılı olarak düzenli şekilde depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktayız” denildi.
İşte iddialarla ilgili Kızılay Kayseri Şubesi’nden yapılan o açıklama:  Türk Kızılay Derneği olarak 6 Şubat 2023’te 9 saat arayla gerçekleşen ve on kadar ili ve ilçelerinde yıkım ve felakete neden olan asrın felaketinin açmış olduğu yaraların sarılması için gönüllülerimiz ve personelimiz ile çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımız esnasında bir siyasi parti tarafından Kızılay’ın Kayseri’deki depolarında çadır ve malzemelerin deprem bölgelerine gönderilmek yerine bekletildiği şeklinde medyada yer alan Türk Kızılay’ına net bir iftira niteliğinde olan iddia ortaya atmıştır. Bu asılsız olan iddialara karşı işbu açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.
Kayseri’de hayırseverlerimiz tarafından yapılan ayni bağışlar Okburcu İletişim Merkezimizde toplanıp daha sonra bu ayni bağışların ikinci el, kullanılmamış ve kullanıma elverişli olup olmadığı gönüllülerimiz ve personelimizce tasnif edilip geçici depolarda stoklanıp ihtiyaca binaen gerek küçük depolarımızdan gerekse OSB Fuar alanındaki depolarımızdan depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır. Ayrıca depolarımızda ayrıştırılıp tasnif edilen ayni bağışlarımızı Kayserimize gelen depremzedelerimizin ihtiyaçlarına cevap vermek adına Kızılay Aydınlıkevler Dağıtım Biriminden (Aydınlıkevler Telekom Binası) depremzede vatandaşlarımıza E-devlet sistemlerinde ikametgâh sorgusuna istinaden dağıtım yapılmaktadır. Depremzedelerimizin sadece kıyafet değil gıda, hijyen ve diğer ihtiyaçlarına da cevap verilmektedir. Kayseri’de şimdiye kadar altmış bin kadar depremzedemize yardım yapılmıştır.
Yaşamış olduğumuz felaketin ilk günlerinde yaşanan bireysel yardımların düzensizliği sebebiyle milletimizce yapılmak istenen yardımların israf olduğu hepimizin malumudur. Türk Kızılay Derneği 1868 yılından beri edindiği tecrübe ile bunun önüne geçmiş ve devletimizin resmî kurumlarıyla koordineli olarak gerek deprem bölgelerinde gerekse deprem bölgelerine yakın olan bölgelerde ek depolar kurmuş ve sevkiyatı ihtiyaç ile orantılı olarak düzenli şekilde depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktayız. Söz konusu depomuzda herhangi bir çadır da bulunmamaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı’na (TAMP) göre Türk Kızılay’ı elinde mevcutta bulundurmuş olduğu bütün çadırları barınmadan sorumlu olan AFAD’a devretmiştir. Türk Kızılay Kayseri Şubesi olarak elimizde var olan diğer barınma amaçlı olmayan etkinlik (gölgelik) çadırlarımızı dahi barınma çadırına dönüştürülmesi için göndermiş bulunmaktayız. Ulusal Beslenme Hizmet Grubunun sorumluluğu Kızılay Teşkilat Tüzüğünün 8’inci maddesi hükmü gereğince Kızılay’a verilmiştir. Kızılay TAMP kapsamında Afet bölgesinde afetzedelerin beslenme hizmetlerine yönelik koordinasyondan sorumludur.
Bu tip asılsız iddiaları Yüce Türk Milletine ait olan Türk Kızılay’ına yakıştırılmadan önce kurumumuza itibar suikastı yapmak yerine bilgi almak istenmiş olsaydı bu açıklamayı yapmak zorunda kalmayacağımızı bildiririz. Kayıplarımızın yasını tutarken, depremzede vatandaşlarımıza da yardımlarımızın kesintisiz ulaşması ve milletimizin yaralarının sarılması için dün olduğu gibi bugün de Türk Kızılay’ı her zaman Yüce Türk Milletinin ve mazlumun hizmetkarı olmaya devam edecektir.  Türk Kızılay’ı bu ve buna benzer “karalama” ve “iftiralarla” mücadele konusunda kararlılığımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Bu konu ile ilgili olarak da Türk Kızılay Kayseri İl Başkanlığı Hukuk Birimi kurumumuzun yasal haklarını koruyacaktır.
Kızılay'dan iddialara yanıt: Yardımlar  ihtiyaç ile orantılı olarak düzenli şekilde yapılıyor!