Kızılay'a, şeker satışı ile ilgili açıklama

Kızılay Kayseri Şubesi, tartışmaları beraberinde getiren 'Kızılay'a Şeker Satışı' konusunda açıklama yaptı.

Kızılay'a, şeker satışı ile ilgili açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kızılay  Kayseri Şubesi, depremzedeler için Şeker Fabrikası tarafından yapılan "Şeker Satışı" ile ilgili  yaşanan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Kayserimizin hayırsever firmalarından birisi deprem bölgesine yardım göndermek amacıyla Türk Kızılay Derneğimize Kayseri Şeker Fabrikasından toptan fiyatına şeker satın alıp Hatay’a gönderip dağıtılması için, sipariş verip, ödemeyi yapma şartlı nakti bağışta bulunmuştur" denildi. 

"TOPTAN FİYATINA ŞEKER SATIN ALIP..."

Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Türk Kızılay Derneği olarak 6 şubat 2023’te 9 saat arayla gerekleşen ve on kadar ili ve ilçelerinde yıkım ve felakete neden olan asrın felaketinin açmış olduğu yaraların sarılması için gönüllülerimiz ve personelimiz ile çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. 
04.03.2023 itibariyle Türk Kızılay Derneği olarak 1122 Personel, 3106 Gönüllümüzle Sahada, 106.371.223 Sıcak Yemek, 42.914.930 Su, 13.775.387 Çorba, 5.238.028 İçecek Dağıtımı, 114.917.370 Ekmek, 15.839.559 İkramlık Malzeme, 86 İkram Aracı, 47 Mobil Fırın, 367 Mobil Mutfak, 22 Sahra Mutfağı, 75.136 Sevk Edilen Çadır, 883 Araç ile birlikte durmadan ve yılmadan halkımızın acılarını sarmaya devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımız esnasında medyada yer alan “Kızılay’a  Şeker Satışı” adı altında çıkan haberlere bir açıklık getirmesi adına tarafımızdan işbu açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.
Kayserimizin hayırsever firmalarından birisi deprem bölgesine yardım göndermek amacıyla Türk Kızılay Derneğimize Kayseri Şeker Fabrikasından toptan fiyatına şeker satın alıp Hatay’a gönderip dağıtılması için, sipariş verip, ödemeyi yapma şartlı nakti bağışta bulunmuştur. Şeker Fabrikası Faturayı Kızılay’a kesmiş, Kızılay tarafından Fatura bedeli Şeker fabrikasına havale edilmiş olup para hesaba geçtikten sonra nakliye gerçekleşmiştir. Hatay iline depremzedelere dağıtılmak üzere şeker yardımı 38AFZ*** Plakalı tır ile Şefor:A.E tarafından şehit Ahmet Tor kışlasındaki depoya tutanakla 11.02.2023 tarihinde teslim edilmiştir.
Türk Kızılay Derneği Tüzüğünün Mali Hükümler başlıklı beşinci bölümünün, Bütçe ve uygulamaları başlıklı, 66. Maddesinin p fırkasında “ Şartlı bağışlar ve fonlar, amacına uygun olarak kullanılmak üzere bütçelendirilir ve amacı dışında kullanılamaz.” Şeklinde hüküm kurulmuştur. 
Türk Kızılay Derneği bu bağışı mevzuat  ve tüzüğüne uygun olarak kabul etmiş ve yukarda anılan madde uyarınca şartlı bağış yerine getirilmiştir. 
Önceliğimiz her zaman milletimizin menfaati olmuş ve ülkece, asrın felaketinin açmış olduğu yaraların sarılması için el ele vermiş bulunmakta olduğumuz günlerde yanlış anlaşılmaların yaşanmaması ve kayıplarımızın yasını tutarken, depremzede vatandaşlarımıza da yardımlarımızın kesintisiz ulaşması ve milletimizin yaralarının sarılması için dün olduğu gibi bugün de Türk Kızılayı her zaman Yüce Türk Milletinin ve mazlumun hizmetkarı olmaya devam edecektir.
Kızılay'a, şeker satışı ile ilgili açıklamaKızılay Kayseri Şubesi Başkanı Cafer Beydilli...