16 kişiye 4 ila 10 yıl arasında hapis!

16 kişiye 4 ila 10 yıl arasında hapis!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen davada iş adamlarının da yer aldığı 18 sanık bir kez daha hakim karşısına çıktı. Aralarında sucuk işiyle uğraşan kardeşlerin de yer aldığı 16 sanığa, 4 yıl 2 ay ila 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kayseri’de görülen FETÖ davalarında art arda kararlar çıkmaya devam ediyor.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, 16 iş insanı bir kez daha hakim karşısına çıktı. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle duruşma konferans salonunda görüldü. Duruşmaya kamuoyunun tanıdığı tutuklu sanıklardan Nuri ve Halil Korkmaz kardeşler ile Mehmet Akif Gülhan ve tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan şüpheliler üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, tutuklu sanıklardan Nuri ve Halil Korkmaz kardeşleri, 'Silahlı terör örgütüne üye olduğu' iddiasıyla 10'ar yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, tutuksuz sanıklardan İbrahim Hakkı G., Ülkü Seçilay S., ve Sami G.'yi aynı suçtan 7'şer yıl 6'şar ay, Abdurrahman Ö., Ahmet B., Ahmet Osman B., Nagihan B., Davut Ü., Doğan Ü., Osman B. Ömer E., Süleyman Ü. ile tutuklu sanık Mehmet Akif Gülhan'ı 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.  Heyet, tutuklu sanık Mehmet Akif Gülhan'ın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

Aynı mahkemede tutuksuz yargılanan Bayram G.'yi ise, aynı suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Uğur P. ve Mehmet B.'nin ise, delil yetersizliğinden beraatlarına hükmetti. Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ