Kimsesiz ailesi tepki verdi: Olay namus cinayeti değil

Selçuklu Mahallesinde bıçaklı kavga sonucunda ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan ardından da hayata gözlerini yuman Ercan Kimsesiz'in ailesi, ortaya atılan 'namus meselesi' iddiasına karşı açıklamada bulundu.

Kimsesiz ailesi tepki verdi: Olay namus cinayeti değil
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Önceki gün yabancı uyruklu Ebu Muhammed C. tarafından bıçakla öldürülen Ercan Kimsesiz’in ailesinden cinayetin namus yüzünden işlendiği iddialarına sert tepki geldi.
Selçuklu Mahallesinde bıçaklı kavga sonucunda ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan ardından da hayata gözlerini yuman Ercan Kimsesiz’in ailesi, ortaya atılan ‘namus meselesi’ iddiasına karşı açıklamada bulundu.
33 yaşında öldürülen Ercan Kimsesiz’in amcasının oğlu Summani Kimsesiz, olayın detaylarını bilmediklerini, fakat ortaya atılan ‘Namus cinayeti’ iddialarını kabul etmediklerini belirterek, “Bugün itibariyle kesin olmamakla birlikte, sosyal medyada olayın namus cinayeti olarak lanse edilmesi bizi ikinci kez üzdü. Olayı açığa kavuşturmak gerekirse, olay Allah’ın ve ölenle öldüren arasında geçen bir olay. İçeriğini bilmiyoruz. Kim haklı, kim haksız onu da bilmiyoruz. Benim tek bildiğim şey, öldürülen amcamızın oğlunun evinde Suriyeli şahısların daha önce kiracı olduklarını ve 2 ay önce çıktıklarını biliyorum. Namus cinayeti olsa, neden 2 ay beklediler veyahut Ercan, neden aracına alıp konuşmak istedi. Neden daha önce gezerken yapmadılar. Düşündürücü çok olay var, biz aile olarak çok üzgünüz. Benim istirhamım, tüm medyadan ve beni dinleyecek tüm arkadaşlarımızdan kesin bir bilgi almadan, kimse kimseyi yargılamasın. Acımızı ikiye katlamasınlar, üzülüyoruz. Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın. Bu iş, artık adli bir vaka oldu. İnşallah, kısa bir süre içerisinde olay açığa kavuşacaktır. Tüm insanlarla birlikte biz de olayın neden olduğunu, neden yapıldığını öğreneceğiz. Ben ölene rahmet dilerken, nerenin vatandaşı olursa olsun, öldüren insana da kolaylık diliyorum. Rabbim kimseye yaşatmasın diliyorum. Bilinçli ya da bilinçsiz olarak lütfen kimse yorum yapmasın” diye konuşmasını sonlandırdı.   

Öte yandan hayatının baharında bıçaklı saldırı sonrasında cinayete kurban giden Ercan Kimsesiz'in cenaze namazı öğle namazı sonrasında Hulusi Akar Camiinden kaldırıldı. Gözyaşlarının sel olduğu namaz sonrasında Asri Mezarlık 3. Kapı'da bulunan aile mezarlığında toprağa verilen Ercan kimsesiz'e Allah'tan rahmet, Kimsesiz ailesini de başsağlığı diliyoruz.