Kim bu ünlü? Son günlerde herkesin 'Acaba ne yapacak?' diye merak ettiği isim...

Son günlerde siyasette ne yapacağı merak edilen isim. Kayseri siyasetinin son 30 yılına damgasını vurdu. Hararetli tartışmaların, Meclis'teki sataşmaların vaz geçilmezi. Kim bu ünlü? Detaylar Kayseri Olay Haber merkezinde hazırladığımız Kayseri haber bülteninde...

Kim bu ünlü? Son günlerde herkesin 'Acaba ne yapacak?' diye merak ettiği isim...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son günlerde siyasette ne yapacağı merak edilen isim. Kayseri siyasetinin son 30 yılına damgasını vurdu. Hararetli tartışmaların, Meclis’teki sataşmaların vaz geçilmezi. Milletvekilliği yaptı, Bakanlık yaptı. Bu aralar ne yapacak, herkes merak ediyor.
Şu ana kadar siyaseten aldığı bir görev yok. Ama eylemleriyle, söylemleriyle siyasette var olacağı kesin. Ne yapacağı ya da görev verilip verilmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Bunun yanında Kayseri’ye dönüp, uzmanlık alanı olan iş dünyasına mı dalacak, yoksa kendini hayır işlerine mi adayacak. AK Parti’de Grup Başkanvekilliği yapan Mustafa Elitaş’ın gençliğine dair fotoğrafı ile dikkat çekti. Elitaş’ın, gençlik fotoğrafı nereden nereye dedirtti. 

Şu sıralar beyazlaşan saçları, sakalları ile dikkat çeken Elitaş’ı yıllar çok yormuş. Gençliğinde gür siyah saçları ve sakalları ile objektiflere poz veren Elitaş’ın, ortaya çıkan fotoğrafı akıllara “O eski halimden eser yok şimdi” şarkısını getiriyor.

5 Şubat 1957’de Kayseri’de doğdu Mustafa Elitaş.  Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye’dir. Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. 1994 yılında Anavatan Partisi’nden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Elitaş, AK Parti Kayseri Kurucu İl Başkanı olarak da görev yaptı. Elitaş, ayrıca Türkiye İhracatlar Meclisi, Elif TV, Sanayiciler Derneği, Mülkiyeler Birliği, Huzur Evi Derneği, Sanayi Odası, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği, KAYSİAD gibi pek çok dernek ve kuruluşun yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.

22, 23, 24, 26 ve 27. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. 3 dönem AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptı. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu; Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 64. Hükûmette Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. 31 Mart 2021 tarihinde AK Parti Grup Başkanvekilliğine seçildi. 14 Mayıs seçimlerinde aday adayı oldu ancak 3 dönem kuralı nedeniyle partide yeniden aday gösterilmedi. 

Orta düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 4 çocuk sahibidir.