Kılınç: Bu onurlu duruşu alkışlıyorum!

Kayserispor-Fenerbahçe maçı öncesi dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Kılınç: Bu onurlu duruşu alkışlıyorum!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Kayserispor, sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Kayseri’de oynanacak karşılaşma öncesinde  İl Güvenlik Kurulu, güvenlik gerekçesiyle sarı-lacivertli taraftarların deplasman tribününe girmesini yasaklamıştı. Fenerbahçe Kulübü, alınan bu karara itiraz etti ve Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Fenerbahçe taraftarlarının deplasman tribününe alınmama kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme bu ara kararında, Fenerbahçe'nin dava dilekçesindeki iddiaların cevaplanması, kararda belirtilen güvenlik gerekçesinin nedeninin, bahsi geçen güvenlik sorununa ilişkin somut bilgi ve belgelerin onaylı birer örneğinin gönderilmesini istedi.
Kayseri İl Güvenlik Kurulu'na cevap verme süresi olarak 1 gün süre tanıyan mahkeme, yürütmenin durdurulmasına karar vererek, nihai kararının cevap dilekçesi incelendikten sonra verileceğini bildirdi. Mahkeme, yürütmenin durdurulması kararının yerine getirilmesinin zorunlu olduğunu da ara kararında belirtti.
"ALKIŞLIYORUM"
Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından yaşananları değerlendiren kamuoyunun yakından tanıdığı İş İnsanı Sedat Kılınç, “Kayseri 2. İdare Mahkemesi, Kayserispor-Fenerbahçe maçı için getirilen deplasman yasağındaki yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bu vesile ile Kayserispor taraftarının onurlu duruşunu bir kez daha alkışlıyorum” ifadelerini kullandı. 
Kılınç: Bu onurlu duruşu alkışlıyorum!
"KAPALI KALE HER ZAMAN HAKLININ YANINDA OLDU"
Kılınç, bu yöndeki “yasak” kararına tepki gösteren Kayserispor taraftar grubu Kapalı Kale’ye de teşekkür etmişti. Kılınç, “Her zaman haklının ve doğrunun yanında oldu. Kapalı Kale taraftarlar derneğine çok teşekkür ederim. Kayserispor ve tüm kulüpler taraftarındır” dedi.
Kılınç: Bu onurlu duruşunu bir kez daha alkışlıyorum!
KAPALI KALE AÇIKLAMASINDA HANGİ İFADELER KULLANILMIŞTI?
Kapalı Kale’nin “Tribünler Evrenseldir!” başlıklı açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:
İçinden geçmiş olduğumuz bu zor günlerde futbol ve tribünler de insanların bir nebze olsun sosyalleşmesi açısından çok önemli olmakla birlikte,iç saha/deplasman farketmeksizin herkesin"medeni şekilde"takımlarını desteklemesi, alınabilecek en doğru karardır.