Kılıçdaroğlu, hangi Kayserili ismi görevden alacağını açıkladı?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aslen Kayserili olan Lefkoşa Büyükelçisi ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) eski Başkanı Metin Feyzioğlu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, hangi Kayserili ismi görevden alacağını açıkladı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi ilk turda yüzde 60 oyla kazanacakları ve ittifak olarak Meclis’te çoğunluğu elde edeceklerini söyledi. 15 Mayıs sabahından itibaren bürokraside düzenlemeler yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu “Rüşvetçiler, kirli işlere aracılık edenler, devletin değil sarayın memuru olanlar görevden alınacak. Rüşvetçiden Büyükelçi olmaz. Büyükelçi, iktidar propagandası da yapamaz” dedi. Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde ilk görevden alınacaklarla ilgili de o iki isimi işaret etti. Bu isimler arasında aslen Kayserili olan Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da var.


EGEMEN BAĞIŞ VE METİN FEYZİOĞLU DETAYI!

  Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Bugün devlet kadrolarında partili bürokratlar var. Her alana siyaseti bulaştırdılar. Biz göreve geldikten sonra öncelikle rüşvetçiler, kirli işlere aracılık edenler, devletin değil de sarayın memuru olanlar görevden alınacak. Özel bir liste hazırlamadık ama rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Devleti temsil etmesi gereken büyükelçi, iktidar propagandası yapar mı? Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile çalışmayız. Devleti için çalışan namuslu bürokratlar ise başımızın tacıdır. Öyle bürokratlar var ki bu iktidarın verdiği kanunsuz emirleri yapmadılar ve görevden alındılar, onları değerlendireceğiz.