KİGDER'den dikkat çeken çıkış: Etkinliklerimizi iptal etmiyoruz!

İsrail'in, Filistin saldırıları sonrasında etkinlikler bir bir iptal edildi. KİGDER ise etkinliklerini iptal etmeme kararı aldı. KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, 21 Ekim'de yapacakları etkinlikleri neden iptal etmediklerini açıkladı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

KİGDER'den dikkat çeken çıkış: Etkinliklerimizi iptal etmiyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsrail'în, Filistin saldırıları sonrasında 3 günlük Milli Yas ilan edildi. Bu nedenle Kayseri'de de tiyatro, konser gibi etkinlikler iptal edildi. Ancak Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) 21 Ekim'de gerçekleştireceği etkinliği iptal etmeme kararı aldı. Etkinliği neden iptal etmediklerine yönelik açıklama yapan KİGDER Başkanı Dr Sema Karaoğlu, 'Biz etkinliğimizi iptal etmedik, çünkü bu acıları unutmamak ve insanlığın yaşadığı dramı hatırlatmak istiyoruz' dedi.  "Cumhuriyetimizi ne zorluklarla kazandığımızı, ne canlar verdiğimizi sanat yoluyla anlatarak, bu değerlere sahip çıkmanın önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Atamızın dediği gibi, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözü yaşadığımız zamanlarda daha da anlam kazanıyor" diye konuştu. 

KİGDER'den dikkat çeken çıkış: Etkinliklerimizi iptal etmiyoruz!

AĞITLARIMIZI BİRLİKTE YAKIP, MARŞLARIMIZI SÖYLEMEK İÇİN
"Tüm mazlum milletlere örnek olan bağımsızlık mücadelemizin meyvesi cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak, şehitlerimizi saygıyla anmak, ağıtlarımızı birlikte yakmak ve marşlarımızı birlikte söylemek için sizi 21 Ekim'de Kadir Has Kültür Merkezi'ne bekliyoruz" ifadelerini kullanan Karaoğlu, açıklamasında şunları söyledi: Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ve heyecanla kutlama hazırlıklarımız devam ederken, yüreğimizi dağlayan bir acıyla karşılaştık. İsrail'in, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik masum insanları hedef alan saldırısı sonucunda yüzlerce sivil yaşamını yitirdi. Bu dehşet verici katliamın ardından devletimiz 3 gün yas ilan edince, kutlama hazırlıkları olanlar etkinliklerini iptal etmeye  başladılar.  Belki duymuşsunuzdur, 21 Ekim'de KİGDER olarak düzenleyeceğimiz konserimize davetlisiniz. Biz  etkinliğimizi iptal etmedik, çünkü bu acıları unutmamak ve insanlığın yaşadığı dramı hatırlatmak istiyoruz. Cumhuriyetimizi ne zorluklarla kazandığımızı, ne canlar verdiğimizi sanat yoluyla anlatarak, bu değerlere sahip çıkmanın önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Atamızın dediği gibi, "Yurtta sulh, cihanda sulh," sözü yaşadığımız zamanlarda daha da anlam kazanıyor.
Konserimizde, savaşın acısını, kaybettiğimiz sevdiklerimizi ve yaşanan çileleri anlatıyoruz. Amacımız, Filistin'deki acıyı görmezden gelmek değil; tam tersine, 100 yıl önce benzer acıları yaşadığımızı hatırlayarak, barışa ve yaşama olan özlemlerimizi dile getirmektir. Tüm mazlum milletlere örnek olan bağımsızlık mücadelemizin meyvesi cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak, şehitlerimizi saygıyla anmak, ağıtlarımızı birlikte yakmak ve marşlarımızı birlikte söylemek için sizi 21 Ekim'de Kadir Has Kültür Merkezi'ne bekliyoruz.

KİGDER'den dikkat çeken çıkış: Etkinliklerimizi iptal etmiyoruz!

KİGDER'den dikkat çeken çıkış: Etkinliklerimizi iptal etmiyoruz!