Keskin: Kayseri ittifakını kuracağız

Siyasi partilerde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalar hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, yerel seçim sürecini değerlendirdiği Olay mikrofonlarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kayseri ittifakını kuracaklarını belirten Keksin, iddialı konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Keskin: Kayseri ittifakını kuracağız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için siyasi partilerde aday adayı başvuruları devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin süreci Olay mikrofonlarına değerlendirdi. Göreve gelmelerinin ardından yerel seçimler için çalışmaya başladıklarını ifade eden Keskin, “Seçim takvimi genel merkez tarafından, MYK kararı sonrasında, açıklandı ama biz göreve atandığımız günden bu tarafa anımsarsanız bütün basın toplantılarında mutlaka örgüt içi çalışmalar yapacağız ama bizim asıl çalışmamız 16 ilçe bir de büyükşehir olmak üzere 17 belediyeden, hiç olmayan belediyeden çok olan belediye düşüncesiyle çıkmıştık. Yani belediye başkanlıklarını kazanmak ve yerel yönetimlere yönelik çalışmalar yapacağımızı ta ilk toplantıda ifade etmiştim. Bu süreçte hem örgüt içi çalışmalarımızı, çünkü bir seçim dönemindeydik, onları yaptık. Ama asıl ağırlığımızı biz yerel seçimlere verdik. Yerel seçimlerle ilgili çalışmalar yaptık” dedi. 
Aday adaylarının 21 Kasım 2023-28 Kasım 2023 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerini, aday olmak isteyen kamu görevlilerinin 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği hatırlatan Keskin, hedeflerinin 17’de 17 yapmak olduğunu ancak gerçekçi bir yaklaşımla kazanmaya yakın oldukları ilçelere ağırlık verdiklerini ifade etti. Aynı zamanda bir sonraki seçimlerin alt yapısını oluşturacak bir çalışma içinde olduklarını ve meclis üyelerini de bu doğrultuda belirleyeceklerini vurgulayan Keskin,  
Şimdiye kadar 2 ilçede aday daha doğrusu, resmi olarak aday adayı açıkladık. Ama bu aday adaylarımız o ilçenin de artık aday olarak kabul ettiği, tabii bu cümleleri söylerken adaylığı düşünen arkadaşların önüne geçmek olarak algılanmasın ama bu arkadaşlarımızın uzunca bir süredir bir çalışma yapıyorlardı. Felahiye’de Şeref Güleser Beyefendi aday adaylığını açıkladı, Sarıoğlan’da da Murat Özcan Bey’i açıklamıştık. Bir aksilik olmazsa bu hafta sonu da Akkışla aday adayımızı açıklayacağız. Üzerinde uzlaşılan, aday adaylarının kendi arasında yaptıkları değerlendirmeden sonra üzerinde uzlaşılan bir isim… İsimler var ama biz halkımızın güven duyacağı, oy verebileceği, üzerinde uzlaşılan isimleri açıklıyoruz. Çok hassas davranıyoruz. İki ilçemizde de önümüzdeki günlerde aday adaylarımızı açıklayacağız”
Genel merkezler düzeyinde ittifaklarda yaşanan sorunlardan farklı olarak yerelde ittifak yapıp, yapmayacakları yönündeki soruyu da yanıtlayan Keskin, Kayseri ittifakını kuracaklarını belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ İlk günden itibaren hep şunu söyledik. Hatta ben espriyle karışık, genel merkezler ittifak yapmasa bile üst Kayseri'de Kayseri ittifakı oluşturacağız dedik. Çünkü Kayseri'nin bir realitesi var. Yani siyasetin bir yere kadar da matematiğe dönüşmüş. Ama siyasette iki artı iki her zaman dört yapmaz. Bu anlamda biz Kayseri’de belediye başkanlıklarını alabilmemiz için bir Kayseri ittifakının oluşması gerektiğine inanıyoruz. Kayseri’yi maalesef 30 yıldır aynı zihniyet yönetiyor. Bu zihniyetin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu zihniyetin değişmesi için de Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına büyük bir değişiklik yapacak oy oranımız yok. Dediğim gibi siyaset, matematiktir, istatistiktir. Kayseri’ye artık belediyecilik anlamında katkı sağlayamayacağına inandığımız, Kayseri’yi farklı bir şehre dönüştüremeyeceğine inandığımız bir zihniyetten, bileşenlerimizle belediyeleri almak istiyoruz. Böyle olunca da mutlaka Kayseri İttifakı kurulacak. Genel merkezlerde bize, ‘Kesinlikle ittifak yapmayacaksınız’ demiyor. Bu da bizim elimizi rahatlatıyor. Bu konuda görüşmeler yapacağız.”