Keskin: Hücre tipi çalışıyoruz… Cücüğü güzün sayacağız…

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Olay ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 1989'da Refah Partisi'nin yaptığı gibi 'hücre tipi' çalıştıklarını ifade eden Keskin, yerel seçimler içinde iddialı konuşarak, 'Cücüğü güzün sayacağız' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Keskin: Hücre tipi çalışıyoruz… Cücüğü güzün sayacağız…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Olay Türk TV’de Gazeteciler Osman Çiftçi ve Cem Atakan’ın hazırlayıp sunduğu Yüz Yüze programının konuğu oldu.

Keskin: Hücre tipi çalışıyoruz… Cücüğü güzün sayacağız…

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Keskin, Gazeteci Cem Atakan’ın CHP’nin iktidara gelememesinin bahanesinin TRT’ye çıkmamak billboardlarda olamamak olamayacağını belirtmesinin belirterek, nasıl bir strateji izlediklerini sorması üzerine Keskin, CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine katıldığını belirterek, 'Önceki dönem Genel Başkanımızın söylediği gibi, bende katılıyorum,  ‘Neden bize oy vermiyorsunuz’ demek kadar kötü bir soru yok siyasi partiler için? Biz neden alamıyoruz diye sorgulamak lazım. Ben önceki dönemde il başkanlığı yaptığımda da hep şunu söyledim: ‘Biz neden Kayseri'de hak ettiğimiz, inandığımız oyu alamıyoruz. Neden bir milletvekiline kilitlendik, kaldık? Neden 30 yıldır belediye başkanlıklarımız yok?’ Öncelikle suçu Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak üzerime alıyorum. Bizim örgütsel hatalarımız. Bizim halkla kucaklaşamamışız. Onların sorunlarını dinleyememişiz. Onların sorunlarına çözüm bulamamışız, bunlardan kaynaklanıyoruz. Elini sıkamadık açıkçası.Bizim hatamız. Evet, bahanelere sığınılırsa, ben onlarca bahane söylerim. Ama bir siyasi parti, Cumhuriyet Halk Partili il başkanı olarak ben bahanelerin arkasına sığınacak bir kişiliğe sahip değilim. Mesele para falan değil. Dediğiniz gibi refahın televizyonunda yoktu. İş adamı da yoktu. Sokak sokak gezdiler.  Hücre tipi çalışma yaptılar. İşte bugün bizim yaptığımız da o…” dedi. 

5 yıl sonra 17-0

Gazeteci Osman Çiftçi’nin CHP adaylarının sahada çok görülmediğini belirtmesi üzerine açıklamalarını sürdüren Keskin, ‘Yapıyoruz. hani derler ya, cücüğü güzün sayarlar. 19 gün kaldı. Cücüğü güzün sayacağız. Benim geldiğim günden itibaren, sizinle de yapmış olduğum programda da, 5-6 ay öncesi hep söylediğim, ne diyorum: Beş tane taşra ilçesi, bir tane de merkez ilçe... Bunlara ağırlık vermek koşuyla. Çünkü realist olmak lazım. Ben çıkıp bugün 17 tane belediyeden Cumhuriyet Halk Partisi hiç belediyesi yokken 17 tane de belediyeyi kazanacağım demek, siyasiler söyleyebilirler, ama ben klasik siyasetçilerden değilim. Ben gerçekçi, ayakları yere basan siyaset yaparım. Hatta bugün bir televizyon programında da röportajında da söyledim. Benim amacım ilk aşamada bu seçimlerde 7-8 tane belediye başkanlığını kazanmak. Kaç tanesini alırız bilmiyorum. Ama bu yapacağım çalışma ve alacağım belediyelerle 5 yıl sonraki seçimde işte on yedi sıfır o zaman hesaplayabilirim. O zaman hedefime koyabilirim. Ben bugün on yedi sıfırı hedefime koyamam…” dedi. 

Kayseri İttifakı’nı tabanda sağladık

Sık sık gündeme getirdiği ‘Kayseri İttifakı’nın sağlanıp sağlanamadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Keskin, tabanda bu ittifakı sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:  Sağladık. kısaca bilgi vereyim.Bizim çalışma ekiplerimiz de ülkücü arkadaşlarımız var. Merkez sağdan, Adalet Partisi kökenli arkadaşlarımız var. İYİ Parti'nin kurucularından, istişare kurulu üyelerinden olan arkadaşlarımız var. Sağın ve ülkücü camianın ideologları dediğimiz insanlar var. Göreve geldiğim zaman biz bu arkadaşlarla görüşmeler yaptık. Dedik ki, Kayseri ittifakı kuralım. Çünkü o zaman daha ittifakların olup olmayacağı belli değildi. Ama biz Kayseri’de yaparız. İnanın biz siyasi partilerin hemen hemen hepsiyle de görüştük. Ama bazı siyasi partiler cesaret edemediler. Bir tanesi hariç. Ve sivil toplum kuruluşları bir kanaat, siyasi partiler olmak üzere bir kanaat biz çalışmalarımızı yaptık. Ve gelinen sonuçta şu anda tabanda Kayseri ittifakı kuruldu. Örgütsel anlamda her ne kadar her siyasi parti kendi çalışmasını yapıyorsa da göreceksiniz bir hafta on gün seçimin şekilleneceği zaman Kayseri AKP'nin alternatif olarak gördüğü partinin etrafında birleşecek. Doğal bir birleşme olacak. Hep buna uğraştım. Çünkü siyasi partilerde örneğin işte biz bir partili ittifak içindeydik. Can ciğerdik. Ama bugün bize söylemediğini bırakmıyor. Yukarıda olabilir. Ama tabana indiğinizde kendi genel başkanlarına tepki gösteriyorlar. Ve şu anda bizim taban hareketin içinde inanın İYİ Parti'nin Kayseri'deki kurucuları da var. Aktif siyaset yapanlar da var. Niye? Amaçları bir. Kayseri 30 yıldır, artık Kayseri'ye katkı sağlayamam, tamamen rant siyasetine dönüşen bir belediyecilikten bıkmış. Bıktık diyor. Sağcısı solcusu bunu söylüyor.”