Kerkenez kurtarıldı!

Kayseri'nin, Pınarbaşı ilçesinde duyarlı vatandaşlar tarafından bulunmuştu. Tedavi için yetkililere teslim edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kerkenez kurtarıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin, Pınarbaşı ilçesinde duyarlı vatandaşlar tarafından bulunmuştu. 

Yaralı Kerkenez'e yardım eli uzandı. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde duyarlı vatandaşlar tarafından kanadından yaralı halde bulunan kerkenez kuşu gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüze bağlı Pınarbaşı Şefliği ekiplerince teslim alındı.

Henüz uçamayan ve bakıma muhtaç yavru kerkenez kuşu ekiplerce teslim alındıktan sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı Harikalar Diyarı’nda bulunan veteriner hekime gerekli tedavi ve bakımını yaptırmak üzere teslim edildi.

Yetkililer Yavru Kerkenez'in, gerekli tedavi ve bakımının yapılmasının ardından doğal yaşam ortamına bırakılacağını dile getirdi.

Kerkenez Kuşu

Kerkenez, doğangiller familyasına ait bir kuş türü. Kerkenezlerin havada asılabilme özellikleri bulunuyor. Kerkenez kuşunun besin almak için böcek ve kemirgen avladığı biliniyor. Kerkenez kuşlarının ağırlığı 120-620 gram ağırlığında değişiyor. Boyları ise 30-40 cm aralığında olabilir. Kerkenez yırtıcı, ufak bir doğan türüdür. Köstebek, fare, böcek ve küçük kuşlar ile beslenebilmektedir.