Kemal Tekden sordu, 'İnsan hiç sevdiğine tükürür mü?'

Op. Dr. Kemal Tekden, sosyal medya videosunda vatan sevgisinin sadece sözde kalmaması gerektiğini vurgulayarak 'İnsan hiç sevdiğine tükürür mü? Vatanı sevmek, onu temiz tutmak ve değerlerine sahip çıkmaktır.' dedi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kemal Tekden sordu, 'İnsan hiç sevdiğine tükürür mü?'

Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve 25. Dönem Ak Parti Kayseri Milletvekili Op. Dr. Kemal Tekden sosyal medya hesabından paylaştığı videoda önemli mesajlara yer verdi. Trafikte başından geçen bir olayla konuya giriş yapan Op. Dr. Kemal Tekden, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile dikkat çeken mesajlar verdi. Trafikte yaşadığı bir olay üzerinden vatan sevgisine dair önemli bir açıklamada bulunan Tekden, "İnsan hiç sevdiğine tükürür mü?" sorusunu sorarak, samimi bir şekilde duygularını ifade etti.

Tekden, 'İnsan hiç sevdiğine tükürür mü?'

Tekden, yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Bir gün arabamla trafik ışıklarında dururken yandaki arabanın arkasında 'Bu cennet vatan için ölürüm' yazısını gördüm. Çok memnun oldum ve camı açıp sürücüyü tebrik etmek istedim. Ancak o anda, sürücünün arabasından dışarı tükürdüğünü gördüm. Eyvah, dedim kendi kendime! Son derece şaşırdım. İnsan hiç sevdiğine tükürür mü?"

Kemal Tekden sordu, 'İnsanı hiç sevdiğine tükürür mü?'

Bu olayın ardından kendi davranışlarını sorgulamaya başladığını belirten Tekden, vatan sevgisinin sadece sözde kalmaması gerektiğini vurguladı. "Sevmek, hakkını vermektir," diyen Tekden, vatanı sevmenin ancak onu temiz tutmak, doğasına ve insanlarına değer vermekle mümkün olabileceğini ifade etti.

Tekden, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Değerli dostlar, sevmek hakkını vermektir, bu lafla olacak gibi değil. Bu olay karşısında önce kendimi sorgulamaya başladım, 'Vatanı sevmenin hakkını nasıl verilir?' diye. Bu ancak başta onu pırıl pırıl yapmakla yemyeşil yapmakla insanlarını çocuklarını tabiatını el üstünde tutmakla kültürle ve değerlerine sahip çıkmakla verilir. Türkiye'ye lafla değil gerçekten sevilecek uğruna milyonlarca insanın kendini feda ettiği, adeta her noktası öpülecek bir ülkedir. Bu güzel vatan için alın ve akıl deri dökenlere selam olsun." dedi.

Tekden, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un ünlü mısralarına da yer verdi: "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda." Bu dizelerle vatan sevgisinin derinliğini bir kez daha hatırlatan Tekden, Türkiye'yi sevmenin sadece sözle değil, eylemle de gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.