Kaza o soru önergesini akıllara getirdi. Genç: Çok vahim!

Kayseri'de eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olması Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'in Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e sorduğu, 'Ülkemizdeki askeri uçakların bakımları ne sıklıkla yapılmaktadır?' sorusunu akıllara getirdi. Genç, uçakların bakımının yapılmamasının düşünülemeyeceğini belirterek, 'Çok vahim' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kaza o soru önergesini akıllara getirdi. Genç: Çok vahim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de SF-260D tipi bir eğitim uçağının kaza kırıma uğraması ve aazada iki pilot şehit olması, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in 25 Ocak 2023 tarihinde, Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığından eğitim için kalkan C-160 uçağının teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmasının ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e verdiği soru önergesini akıllara getirdi.

Kaza o soru önergesini akıllara getirdi. Genç: Çok vahim!

Genç, 29 Ocak 2024 tarihinde TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, , ‘Ülkemizdeki askeri uçakların bakımları ne sıklıkla yapılmaktadır?’ diye sormuştu. Genç’in soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde planlı bakımları yapılmamış veya uçuşa engel durumu olan uçakların eksiklerinin giderilmeden uçuş planlaması yapılmadığını söylemişti. 
Yaşanan olayın ardından Kayseri Olay’a konuşan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ‘Öncelikle şehit olan iki pilotumuza Allah’tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Gerek Kayseri Milletvekili, gerekse de TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi olarak yaşanan olayın ardından Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler’e hava kuvvetlerimize ait uçakların durumunu sormuş, uyarımızı yapmıştık. Sayın Bakan, uçakların periyodik bakımının yapıldığını ifade etti . Biz de Türk ordusuyla ilgili hassasiyetlerimiz gereği bu verilen yanıta inandık. Söylenenlerin doğruluğunu kabul ettik. Elbette konuyu hassasiyetle takip etmeye de devam edeceğiz. Bir ihmal, bir eksiklik varsa gerçek çok yazık, gerçekten çok vahim’ diye konuştu.