Kayserispor'un tahtayı açtırması için ne kadar para lazım?
Süper Lig'de 2025-2026 sezonu tamamlandı. Küme düşen takımlar arasından Kayserispor da yer aldı. Kayserispor'un tahtayı açtırıp transfer yapabilmek için ne kadar paraya ihtiyacı olduğu merak konusu oldu.
Kayserispor, Süper Lig’e veda etti. Ligden düşen sarı kırmızılı ekibe bir kötü haber de Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) geldi. Kayserispor, ligin tescil edilmemesini istemişti ancak TFF, liglerin tescil edildiğini duyurdu.
Kayserispor için olağanüstü toplantı
Kayserispor’un küme düşmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kent protokolünü bir araya getirdi. Toplantıya siyaset, iş ve spor dünyasından birçok isim katıldı. Toplantıda Kayseri’nin önde gelen isimleri, Kayserispor için destek mesajı verdi.
Büyükkılıç’tan birlik ve beraberlik vurgusu
Toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, tüm siyasi partilerin, odaların, kurum ve kuruluşların Kayserispor’un yanında olduğunu belirterek, “Benim gözlemlediğim yönetimin güven içerisinde oluşturulması, altyapıya önem verilmesi, daha çok dışarıdan gelen oyuncular yerine kendi öz kaynaklarımızla onları yetiştirerek, geliştirerek, sahiplenerek gerek hoca anlamında gerek yönetici anlamında gerek oyuncu anlamında yol alınmasının önemi vurgulandı. Elbette yeni kaynaklar oluşturulması yönünde Kayserispor'umuza güzel güzel önerilerde bulunuldu.” dedi.
Büyükkılıç, Açıkalın ile görüştü
Öte yandan toplantının ardından Başkan Memduh Büyükkılıç ile Nurettin Açıkalın arasında bir görüşme yapıldığı ve görüşmede, Kayserispor’un geçmiş dönem borçları dolayısıyla kapalı bulunan transfer tahtasının ne zaman açılacağı konusu ele alındığı öğrenildi.
Sarı kırmızılı kulübün transfer yasağını kaldırarak yeni oyucu transferi yapabilmesi için yaklaşık 350 bin avroluk ödeme yapılması gerektiği ayrıca yönetimin takımında devam etmesi istenen 6-7 futbolcu için de gerekli adımları atmaya hazırlandığı öğrenildi.

