Kayserispor'un puanı silinecek mi? Büyük tehlike kapıda

Kayserispor'un en zor haftası. Sarı-Kırmızılı kulüp, eğer 7 gün içinde UEFA Kulüp Lisansı alamazsa, geçtiğimiz yıl gibi puan silme cezası alabilir. Tüm detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri Haberinde...

Kayserispor'un puanı silinecek mi? Büyük tehlike kapıda

Süper Lig'de mücadele eden Kayserispor’u zorlu bir süreç bekliyor.

Geçtiğimiz sezon UEFA Kulüp Lisansı alamadığı için 3 puanı silinen Sarı-Kırmızılı takım, aynı engele takılacak mı? Yönetim, eğer 30 Kasım’a kadar gerekli kriterleri yerine getiremezse kulüp puan silme cezasıyla karşılaşacak. TFF Kulüp Lisans Kurulu, 30 Kasım’da ulusal lisans alan kulüpler ile ilgili kararını nihai olarak açıklayacak. Geçen sezon Süper Lig’de 6 takım UEFA Kulüp Lisansı alamamıştı. Kayserispor’un yanı sıra Süper Lig'de mücadele eden Antalyaspor, Giresunspor, Ankaragücü, Karagümrükve Ümraniyespor kriterleri yerine getiremeyerek, UEFA lisansı alamamıştı.
Kayserispor’un emektar Başkanı Ali Çamlı, Alanyaspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada, hedeflerinin UEFA Kulüp Lisansı almak olduğunu söylemişti. Sarı-Kırmızılı kulüpte nasıl bir çalışma olduğu henüz bilinmezken, 7 gün içinde bir hareketlilik olmaması durumunda yine aynı senaryo yaşanacak. Eğer Kayserispor, bu hafta kriterleri yerine getiremezse bu sezon da puan silme cezası yaşayacak. 

Konuyla ilgili Kayserispor'dan Başkan Ali Çamlı'nın açıklama yapması bekleniyor.

UEFA Kulüp Lisansı nedir?

Kulüp lisans sistemi, Avrupa futbolunun kalitesini daha sağlam şeffaf ve güvenilir temellere dayandırarak geliştirmek ve bu gelişimi belirli bir standarda ulaştırmak amacı ile UEFA tarafından başlatılmış bir projedir.