Kayserispor'un en büyük hayal kırıklığı! 28 maçta 49 gol...
Yoluna TFF 1. Lig'de devam edeceği kesinleşen Kayserispor'da futbolcuların performansları sık sık eleştiriliyor. Bu kez ise Kayserispor'da 5 sezondur forma giyen ismin 2025-2026 Süper Lig performansı konuşulmaya başlandı.
Tarihin en kötü sezonlarından birisini geçiren Kayserispor’da yapılan transferlerin yanı sıra takımda uzun yıllar forma giyen futbolcuların performansları eleştiri yağmuruna tutuldu. Özellikle yerli futbolculardan Bilal Bayazıt, Ramazan Civelek gibi takımda yıllardır forma giyen isimler büyük hayal kırıklığı yaşattı.
28 maçta 49 gol yedi
Kayserispor’da yıllardır forma giyen ve kalenin vazgeçilmez isimleri arasında yer alan Bilal Bayazıt bu sezon ki performansı ile çok konuşuldu. Genç kaleci bu sezon 28 maçta kalesinde 49 gol görürken 7 maçı ise gol yemeden kapattı. Bilal Bayazıt yediği hatalı gollerin yanı sıra özellikle Kasımpaşa karşılaşmasında yaklaşık 80 metreden kaleciden yediği gol sonrası eleştiri yağmuruna tutuldu.
Geçtiğimiz sezonu arattı
Geçtiğimiz sezon 25 maçta Sarı-Kırmızılı takımın kalesini koruyan Bilal Bayazıt toplam 32 golü kalesinde gördü. Bilal Bayazıt özellikle Sergej Jakirovic öncesi 10 maçta 20 gol yerken Jakirovic’in göreve gelmesiyle birlikte 15 karşılaşmada kalesinde sadece 12 gol görmüş ve takımın ligde kalmasında önemli bir rol oynamıştı.
Türkiye kariyerinde 126 maça çıktı
Kayserispor’da sözleşmesi sona eren futbolcular arasında yer alan Bilal Bayazıt 5 sezondur formasını giydiği Kayserispor’da Türkiye Kupası dahil toplam 126 karşılaşmaya çıktı. Genç eldiven bu maçlarda 194 gol kalesinde görürken 34 maçı gol yemeden tamamladı. Bilal Bayazıt toplamda 18 sarı kart görürken bir kez de kırmızı kart gördü.


