Kayserispor, Kayyım'a mı kalıyor?

Kayserispor, Kayyım'a mı kalıyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor, Kayyım’a mı kalıyor? Kayseri spor camiası bu sorunun cevabını arıyor...

Kayserispor’da beklenen oldu. 17 Aralık Cumartesi günü yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul, yeterli çoğunluğun sağlanamamasından ötürü ertelendi.

130 Milyon TL borcu olduğu iddia edilen Sarı-Kırmızılı kulüpte mevcut başkan Recep Mamur, geçtiğimiz haftaiçi yeni dönemde olmayacağını belirtmişti. Hiçbir üyenin katılmadığı kongre, önümüzdeki hafta sonu (24 Aralık 2016 Cumartesi günü) saat 11.00’de Kadir Has Kongre Merkezinde Olağanüstü Genel Kurul’a

çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleşecek.

12 sezon Kayserispor’un başkanlığını yapan Recep Mamur, geçtiğimiz hafta içinde şehirden, belediyelerden ve STK’lardan destek olmadığını ileri sürerek, “Şehirden destek yok, bende yokum” açıklamasını yapmış ve tepkileri çekmişti.

Olağanüstü Genel Kurul’un ertelenmesinin ardından tam bir kaos yaşanıyor.

Genel Kurul’un ertelenmesi ve Mamur’un yeni dönemde olmayacağını açıklaması üzerine gözler Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye çevrildi. Özhaseki’nin, yeni dönemde olmayacağını açıklayan Recep Mamur ile bu hafta içinde bir araya geleceği ve ikna etmek için görüşeceği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Yeni dönemde başkan olmayacağını açıklayan Mamur, gerekçe olarak şunları söylemişti: “Geri dönüş diye bir şey söz konusu olamaz. Kararım kesin. Görevimi bırakıyorum. Şehirden, belediyelerden, Sivil Toplum Kuruluşlarından hiçbir destek görmedim. Kesinlikle görevi bırakmak son kararım. Geri dönüşüm söz konusu olamaz. Kulübü almak isteyenler varsa gelsin alsın. Bu camiaya sahip çıkmak isteyen her kim olursa olsun kulübü alabilir. Kayserispor'un gidişi hiç iyi değil. Bana verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Ne taraftar anlamında ne maddi anlamda gerekli destek olmayınca yapılacak fazla bir şey kalmıyor. Ama şunu üzerine basa basa bir kez daha söylemek istiyorum ki bu kararımın geri dönüşü yok. Ben artık yokum."

Özhaseki’nin, Mamur’u ikna edememesi halinde yeni başkanın Yücel Şahin olması bekleniyor.

Eğer, Şahin ya da başka bir üyenin Kayserispor'un yeni başkanı olmaması durumunda sarı kırmızılı kulüp, Kayyım'a devredilecek.

Mamur’un, devam etmeyeceğini açıkladığı günden itibaren sarı kırmızı kulübe gönül veren taraftarlar, “Mamur, seve seve dönecek, başka çaresi yok, borcu yapan sensin, kaçamazsın” diye tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan Kayserispor'un Resmi İnternet Sitesi'nden, ertelenen Olağanüstü Genel Kurul hakkında hiç bir açıklamanın olmaması "Kayserispor'da in cin top oynuyor" yorumunun yapılmasına neden oldu.