Kayserispor ile Konyaspor arasında ilginç istatistik

24 Aralık 2023'te gerçekleşecek Kayserispor ve Konyaspor maçı öncesinde ilginç istatistik yaşandı. İki takım şu ana kadar 58 maçta karşı karşıya geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri Haberinde…

Kayserispor ile Konyaspor arasında ilginç istatistik

Kayserispor, Anadolu derbisinde Konyaspor’un konuğu olacak. İki takım şu ana kadar 58 kez karşı karşıya geldi.

Kayserispor ile Konyaspor, 24 Aralık 2023 tarihinde bir kez daha kozlarını paylaşacak. İki ekip arasında gerçekleşen 58 maçta ilginç bir istatistik dikkatlerden kaçmadı. Kayserispor ile Konyaspor arasında galibiyet sayılarının aynı olduğu görüldü. 

Rekabetçi Bir Geçmiş

Kayserispor ve Konyaspor, bugüne kadar oynadıkları 58 maçta neredeyse eşit bir performans sergiledi. Her iki takımın da 22'şer galibiyeti bulunuyor. Geride kalan 14 maç beraberlikle sonuçlandı. Kayserispor rakip filelere 73 gol gönderirken, Konyaspor ise 58 golle karşılık verdi.

Unutulmaz Maçlar ve Rekorlar

İki takım arasında yaşanan en farklı skoru Kayserispor elde etti. Sarı-Kırmızılı takım 1979 yılında Konyaspor’u 6-0'lık skorla mağlup etti. Konyaspor'un Kayserispor karşısında en büyük galibiyeti ise 2014 yılında alınan 3-0'lık skorla gerçekleşti. İki takım arasındaki en gollü beraberlik ise geçen sezon alınan 2-2'lik skorla tarihe geçti.

Kayserispor'un şansı tutmuyor

Son yıllarda Kayserispor’un Konyaspor’a karşı şansı tutmuyor. İki takım arasında son oynanan 8 maçta Sarı-Kırmızılı takımın galibiyeti bulunmuyor. Kayserispor, Konyaspor’a karşı son galibiyetini 2019 yılında Konya’da 1-0 kazanmıştı. Bu maç sonrasında Konyaspor 5 kez Kayserispor’u mağlup ederken, geride kalan 3 müsabaka da beraberlik ile sonuçlandı.