Kayserispor'dan da kınama mesajı geldi

Sarı-Kırmızılı kulüp, 'Bilgilendirme' başlığıyla yapılan paylaşımda, Kayserispor camiasının devletin ve milletin yanında olduğu vurgulandı.

Kayserispor'dan da kınama mesajı geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinin “Hükümet İstifa” tezahüratları sonrası Kayserispor’dan açıklama geldi. 
Sarı-Kırmızılı kulüp, ‘Bilgilendirme’ başlığıyla yapılan paylaşımda, Kayserispor camiasının devletin ve milletin yanında olduğu vurgulanırken, şu ifadeler kullanıldı; “Kayserispor Kulübü ve Kayserispor camiası sonuna kadar devletinin ve milletinin yanındadır. İçinde olduğumuz şu felaket günlerinde milletimizin acısını yürekten paylaşırken bu acıyı vesile yaparak tribünlerde yapılmaya çalışılan kirli siyaset ve zilletin farkında olduğumuzu ve bunu kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında tribünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur.” Diyerek, sert tepki gösterdi.
Bahçeli, Galatasaray ile Alanyaspor ve Beşiktaş – Antalyaspor maçlarında da istifa seslerinin yükseldiğini belirterek, spor kulüplerinin tuzağa düştüğünü dile getirerek, “Bugün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır.” diye konuştu.
Yapılan tezahüratları kınayan Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır.” yapılanları  saygısızlık olarak adlandırdı.
Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, konunun takipçisi olacaklarını söyleyerek, “Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir. Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir.”
MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy da, “Sevdamız Kayserispor Devletin ve Milletin her daim yanındadır. İyi ki Kayserisporluyum…” diye destek verdi.

Kayserispor'dan da kınama mesajı geldi