Kayserispor'da Çağdaş Atan: Henüz hiç bir şeyi başarmadık

Kayserispor teknik direktörü Çağdaş Atan, 2-1 kazanılan Galatasaray maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserispor'da Çağdaş Atan: Henüz hiç bir şeyi başarmadık
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor teknik direktörü Çağdaş Atan, 2-1 kazanılan Galatasaray maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.
Maden kazası sonrasında vefat eden vatandaşlarımızı anarak, sözlerine başlayan Atan, “Evet öncelikle yine tekrarlayayım hiçbir puan, hiçbir galibiyet kaybettiğimiz canlardan önemli değil. Ama dediğim gibi futbol yine de iyi ki var. Bu kederli günümüzde biraz olsun insanları ekranları başında neşelendirdiysek iyi bir oyun izletirsek ne mutlu bize” dedi.
Maçla alakalı olarak da konuşan Atan, “Futbol konuşacak olursak, ilk yarıda özellikle birebir baskıya gittik. 4-3-3’ten, 3-4-1-2’ye gittik. İlk yarıda çok şiddetli pres yaptık. Top kazanıp, çok iyi geçişler yakaladık. Beklerken de, maç önünde de konuştum bekleme pozisyonumuz farklı olacak diye. 5-3-2 bekledik. Rakibin sayz olarak kısa oyunculardan olduğunu biliyorduk. Sadece onlarda İcardi vardı. Biz de merkezde çok kuvvetli durup, onları orta atmaya ittik. Rakip sadece 44 tane orta yapmış. Bugün sadece duran toplardan pozisyon verdik. Onun dışında tapa sahip olma anlamında süreleri uzatıyoruz ama daha fazlasını yapmamız lazım. Biraz daha bastırmamız lazım. Biraz daha top oynayarak dinlenip top oynayarak topa sahip olarak savunma yapmamız lazım. Onun dışında 117.500 kat ettiğimiz mesafe. Hatay maçından sonra koştuğumuz en yüksek mesafelerden bir tanesi. Ligin ortalamasını 112.00 olarak düşünürsek bugün iyi koştuğumuzu, iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Oyuncularımla kaybetsek de, kazansak da söylüyorum, onlarla gurur duyuyorum. Çok çalışıyorlar, çok tekrar yapıyoruz. Çok kafa yoruyoruz. İnteraktif çalışıyoruz, futbol konuşmaya çalışıyoruz onlarla.” diye konuştu.
Ligin başında herkesin transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı kesin düşer gözüyle baktığı Kayserispor, sevgili Berna Başkanım vizyonu ile birleşti ve ben geldikten sonra bir hayal kurmaya başladık. Dedik ki bizim hayallerimiz bütçelerde büyük. Bir hiçbir zaman oyuncu odaklı olmadık. Ligin devamında zorlanabiliriz, Şimdi bunu konuşuyoruz ayaklarımız yere sağlam basıyor. Biz hiçbir şeyi başarmadık,  ama şu an 16 puanımız var. Yukarıya yapışmak istiyoruz. Trabzonspor maçını kaybetmeyip, Ümraniye’yi mağlup etseydik şu an 21 puanımız vardı. 16 puandan ve bulunduğumuz noktadan gayet memnunuz. Çalışmaktan, tekrar etmekten geri kalmayacağız. Taraftarımıza tekrar ayrı bir teşekkür etmek istiyorum Daha önce de söyledim yani beni bu kadar sevmeleri, gerçekten şu an biraz duygulandım onlara çok teşekkür ediyorum “ diye konuşmasını sonlandırdı.