Kayserispor Başkanı Çamlı içini döktü: Dışarıdan gazel okunduğu gibi değil

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, yeni teknik direktör Recep Uçar'ın imza töreninde, 'Dışarıdan gazel okunduğu gibi değil' diyerek adeta içini döktü. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayserispor Başkanı Çamlı içini döktü: Dışarıdan gazel okunduğu gibi değil
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle zor günler geçiren Mondihome Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Çağdaş Atan’ın kulüpten ayrılmasının ardından göreve getirilen Recep Uçar’ın imza töreninde adeta için döktü. Hiç kimseye ön yargısının yada negatif yaklaşımının olmadığını belirten Çamlı, “Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Benim hiçbir kimseye ne ön yargın olabilir ne de hiç kimseye karşı negatif düşüncem olur. Beni tanıyanlar çok iyi bilir. Ben kin denen şeyi içimde öldürmüşüm. Bir başkasıyla ilgili negatif bir düşünce duygusuna kapılmayı kendi benliğimde yok etmiş bir karakterim var benim. Bu yüzden konuştuklarımı lütfen bu manada değerlendirirseniz çok sevinir ve mutlu olurum. Tabii burada görev yapan insanlara teşekkür etmeden geçmek doğru değil. Yani burası çok zor bir iş. Çok zor bir yer. Yani dışarıdan böyle gazel okunduğu gibi değil.
Gerçekten Haseki Bakanımı, Hulusi Akar Paşamı, Memduh Başkan'ımı, Vali Bey'i, Baki Ersoy'u, Alparslan Baki Ertekin'i, Hüseyin Akay’ı kimleri sayayım? Hepsini usandırdım arkadaşlar; geldiğim günden beri. Ama bunu şahsım için yapmıyorum. Bunu şehrim ve şehrimin en değerli markası Kayserispor için yapıyorum.
Ben huzurlarınızda, bu samimiyetime inanıp, güvenip bana hiçbir gün kayıtsız kalmayan başta Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki olmak üzere, Hulusi Akar Paşa’ma, Memduh başkanıma, şehrimizin çok kıymetli Valisi Gökmek Çiçek Beyefendi'ye Alparslan Baki Ertekin'e, Hüseyin Akay'a ve diğer iş adamlarına yürekten teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.
Çünkü bu işler kolay değil. İstediğiniz rakamlar küçük rakamlar değil. Bunları tedarik etmek, toplamak, bir araya getirmek ve oradaki sıkıntıları bertaraf etmek hakikaten zor. Ben de eskiden Recep Mamur rahmetlik merhum Recep abinin döneminde, belki o düşünceye ben de kapılmışımdır. Ama bugün gördüm ki bu iş böyle yürümüyor. Ya bu çok zor bir iş. Bir kere bunu söyleyerek benden önce görev yapan herkesi yürekten kutluyorum ve tebrik ediyorum.
Şimdi arkadaşlar biz bir iş yapıyoruz. İş yeri yönetiyoruz Başkanım büyükşehiri yönetiyor. İşte bir diğeri bakanlığı yönetiyor. Kulun olduğu yerde hata vardır. Kötü niyet yoksa bunun üstünde durmaya da gerek yoktur. İhanet yoksa bunun üzerine gitmeye gerek yoktur. Ben bundan önce yönetenlerin ne bir ihanetinin, ne bir art niyetinin, ne de kötü niyetinin olduğunu asla düşünmüyorum. Bunu bir kere belirteyim. Şimdi birtakım konuşmalar işte bize aksettiriliyor falan ama ben onları da hep iyi niyetle okumaya çalışıyorum.
Şimdi Ben 48  tane transfer yasağına konu dosyayla bu işe başladım, 2 ay önce… Bu dosya sayısı 60 oldu. Çünkü yatırdıkça arkasından diğer sorunlu dosyalar geliyor. Gelsin. Gücümüz yettiği ölçüde bu Kayserispor'un tertemiz edilmesi lazım.”

TESLİM ETMEYE HAZIRIM
Biz şuna bakmıyoruz. Kurumlarda devamlılık esastır, ‘Ya bu benden öncekinin borcu, Bana ne?”  Böyle bir şey deme şansınız yok. O senden önceki de babasının evinden getirmedi bu borcu. O ondan önce gelmiştir, o ondan önce gelmiştir. Bu polemiklere girmeye de gerek yok arkadaşlar. Yani bunu yapan arkadaşlarımızdan lütfen rica ediyorum. Vay o onu yaptıydı. Vay bu bunu yaptıydı. Bunlara gerek yok. İcraata bakalım. İcraata bakalım. Bu Kayserispor hepimizin ortak değeri. Hepimizin en değerli markası. Ya benim derdime ne olmuş? Ben bu kadar uğraşıyorum. Ha benden bugün bile, bakın bugün şu duruma gelmişken bile buraya talip biri varsa, şu dakika itibariyle de hemen teslim etmeye hazırım arkadaşlar. Yani bunu söylemde bırakmayacağım. Bunu yapmak isteyen biri varsa yarın teslim etmeye hazırım ben.”
“Ben bu işin meraklısı falan değilim. Ben Kayserispor'u dışarıdan severken daha çok seviyordum. İçinde bu kadar sorunla uğraşırken, Kayseri sevgisini de yaşayamıyorsunuz. İnanın ben maç seyrediyorum, kafam maçta değil. Kafam, ödeyeceğim, kapatacağım dosyalarda. Evime gidiyorum. Yahu motivasyonunuz yok. Hep kafam kulübün sorunlarını; nereden nasıl çözeriz onun hesabı içerisindeyiz. Yani lütfen bu konuda bu yazan çizen arkadaşlara, hassaten rica ediyorum, bu psikolojileri göz önüne alarak yazın, çizin ve konuşun. Evet. Bizim kimse hasmımız falan değil ama bir şeyi belirteyim. Kayserispor'un bir damla suyuna kim zarar verirse bu benim babam dahi olsa karşısına dikilirim.  Bunun her türlü araştırmasını da yaparım. Onunla ilgili ne yapılması gerekiyorsa onu da yaparım. Ben yaptıysam bana da yapsınlar. Buna da sevgiyle bakarım. Onun için bu şeylerden uzak bir şekilde bugün geldiğimiz noktada burada ben değerli başkanıma, huzurlarınızda,  yürekten, teşekkür ediyorum. Gecesi gündüzü bu dosyaların kapanması için uğraştı. Sayın Valimiz, Haseki Bakanımız, Hulusi Paşamız, Baki Ersoy vekilimiz iki aydır benle yatıp benle kalkıyor.  Ama çocuk dokuz ayda doğuyor, anne sancı çekiyor, kucağına alıp öptüğü anda bütün sancıyı ve ağrıyı unutuyor. Biz de inşallah oraya geldik. İnşallah bugün itibariyle bir iki tane dosyamız var. Onu da başkanımla çalışıyoruz. Bugün nihayetlendireceğiz. Ve yarından itibaren inşallah Kayserispor camiasına diyeceğiz ki transfer yasağı sorunumuz bitmiştir. Lütfen bu sevincini yaşama imkanı verir. Yani başka türlü ya ona bir şey söyle, buna bir şey söyle. Bu işlerden arkadaşlar bırakın artık bunları ya. Bunlar geçti…”