Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'dan dikkat çeken transfer yasağı açıklaması!

Kayserispor, FIFA'dan aldığı 2 dönemlik transfer yasağına karşın, nasıl bir yol izliyor. Başkan Ali Çamlı, transfer süreciyle ilgini sürpriz bir çıkış yaptı. FIFA'nın verdiği ceza kaldırılacak mı? Detaylar Kayseri Olay Haberde...

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'dan dikkat çeken transfer yasağı açıklaması!

Kayserispor, geçtiğimiz haftalarda FIFA’dan aynı sezonda 4 futbolcunun sözleşmelerini tek taraflı feshederek ayrılmasından dolayı 2 dönem transfer yasağı almıştı. Sarı-Kırmızılılar, Andrea Bertolacci, Salifou Soumah ve Jocelyn Janneh nedeniyle sezon başında ve ortasında transfer yapamayacak. Ancak bu durum tersine dönebilir. Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, transfer yasağına neden olan bu 4 futbolcunun önceki dönemlerden kaynaklandığının altını çizdi.

Çamlı: Bu işin peşini bırakmayacağız

Bu futbolculara 4 milyon Euro ödenmesine rağmen FIFA’nın ceza verdiğini belirten Başkan Ali Çamlı, yönetim olarak bu işin peşini bırakmadıklarını ve İsviçre Federal Mahkemesi'ne resmi başvuruda bulunduklarını açıkladı. Mahkeme sürecinde Kayserispor’un cezasının kaldırılabileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Başkan Çamlı, 'Transfer yasağına sebep olan futbolcuların tamamı geçmiş yönetimlerin hatalarından kaynaklanıyor. Bu futbolculara toplamda 4 milyon Euro ödememize rağmen FIFA, sözleşme fesihlerinden dolayı bize ceza verdi. Yönetim olarak bu karara itiraz ettik ve haklılığımızı kanıtlamak için İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuruda bulunduk. Hukuki sürecin sonunda transfer yasağının kaldırılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'dan dikkat çeken transfer yasağı açıklaması!

Ceza kalkmazsa nasıl bir yol izlenecek?

Kayserispor'a görül veren sporseverler bu süreci büyük bir merak ve heyecanla takip ediyor. Kulübün geleceği açısından büyük önem taşıyan bu gelişme, önümüzdeki sezonun yapılanmasını doğrudan etkileyecek. Eğer ceza kaldırılırsa, Kayserispor sezon başında ve ortasında transfer yaparak, iddialı bir kadro kuracak. Tam tersi bir olay gerçekleşirse, mevcut oyuncu grubuyla devam edilecek. Sözleşmesi sona eren 8 futbolcuyla yeniden masaya oturulacak.