Kayserispor'a çok kötü haber!

Kayserispor'a transfer yasağı mı geldi? FİFA'dan yapılan açıklama ne anlama geliyor? Detaylar Kayseri haberinde...

Kayserispor'a çok kötü haber!

Bu sezon başında ve ortasında transfer yasağı gelen, Kayserispor'a yeniden yasak mı geldi?

Yine aynı sezon içinde 3 puanı da silenen Sarı-Kırmızılı takıma süresiz transfer yasağı geldiği ileri sürüldü. İddiaya göre FIFA'nın, 5 Süper Lig ve TFF Birinci Lİg takımı Eyüpspor’a transfer yasağı cezası verdiği konuşuluyor. Buna göre, Kayserispor'un süresiz,  Adana Demirspor'un 3 dönem, Antalyaspor |süresiz, Ankaragücü'nün 3 dönem, Konyaspor'un 3 dönem  ve Eyüpspor'un da 3 dönem transfer yasağı ile cezalandırıldığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Kayserispor yönetiminden konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Devre arasında da bu tarz haberler çıkmış, Başkan Ali Çamlı da çıkan haberleri yalanlamıştı.

FİFA'nın verdiği cezayla ilgili olarak ilk açıklamayı Adana Demirspor yapmıştı ve 'Mavi-lacivertli ekibin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kulübümüzle ilgili yaz transfer döneminde de itibar zedeler nitelikte haberler ile karşılaşmıştık. Bu transfer yasağı kalıcı nitelikte değildir. Kararlar kesinleştikten sonra dosyalarla ilgili gerekli aksiyonlar alınacak ve yasaklar kaldırılacaktır” denilmişti.

Kayserispor'a çok kötü haber!

İkinci açıklamayı da TFF Birinci Lig takımı Eyüpspor yaptı. Eyüpspor'un resmi açıklamasında, 'Kulübümüz tarafından Jakhongir Urozov'un bir önceki kulübü Bunyodkor Kulübü ile transfer sözleşmesinden kaynaklanan 100.000 Euro transfer bedeli taksidinin ödenmesine ilişkin FIFA tarafından verilen karar uyarınca yapılması gereken ödeme, karşı kulübün tarafımıza bildirdiği banka swift sisteminde yaşanan aksaklıktan ötürü yapılamamıştır. Bu aksaklıktan dolayı yaşanan gecikmeden ötürü FIFA tarafından "alacak ödeninceye kadar" transfer yasağı konulmuş olup, ilgili doğru banka bilgisinin Kulübümüze ulaşmasını müteakip 24 saat içinde ödeme yapılarak transfer yasağı kaldırılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur' ifadeleri kullanıldı. 

Kayserispor'a çok kötü haber!