Kayserililerin 'Şahane Kasım' çılgınlığı

Alışveriş çılgınlığına her gün bir yenisi eklenirken geçtiğimiz ayda yapılan indirim kampanyaları Kayserili vatandaşların da ilgi odağı olarak en fazla alışveriş yapan iller sırasında yer aldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Kayserililerin 'Şahane Kasım' çılgınlığı

Alışveriş çılgınlığına her gün bir yenisi eklenirken geçtiğimiz ayda yapılan indirim kampanyaları Kayserili vatandaşların da ilgi odağı olarak en fazla alışveriş yapan iller sırasında yer aldı. 

‘Şahane Kasım’, ‘Efsane Kasım’, ‘Efsane Cuma’ ‘Muhteşem Cuma’ ve ‘Siber Pazartesi’ gibi adlarla son birkaç yıldır indirim kampanyalarının düzenlendiği markaların reklamlarla insanları cezbeddiği tüketim çılgınlığı ülkemizde olduğu gibi Kayseri’mizdeki vatandaşlar tarafından da oldukça rağbet görüyor. Garanti BBVA, Kasım ayına ait kredi kartı harcama verilerini açıkladığında Kayseri en çok alışveriş yapanlar listesinde zirvede yer aldı. 

İnsanların kredi kartıyla alışveriş yaparak, paralarını sınırsız gibi algılayarak alışveriş yapmaları tüketim çılgınlığını da gözler önüne seriyor. Tüketiciler indirimle birlikte ihtiyaçları olsun olmasın herhangi bir ürünü almak istiyorlar. Bu da tüketim çılgınlığını beraberinde getiriyor. İhtiyacımızın olup olmadığına bakmaksızın aldığımız ürünler bizi daha sonra ödeme konusunda zor durumda bırakabilirken anlık indirim kampanyaları karşısında bir anlık nutkumuz tutuluyor. 

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ), Kasım ayına ait kredi kartı harcama verilerini açıkladığında bu yıl e-ticaret harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 135 artış gösterdi. Kasım’da yapılan alışverişlerde her 3 işlemden biri e-ticaret üzerinden yapıldı.
Kadın tüketiciler harcamalarını yüzde 146 arttırırken, en çok ilgiyi sırasıyla yemek, kuyumculuk ve araç kiralama & satış-servis-yedek parça sektörlerine gösterdi. Erkeklerin harcamaları da yüzde 129 oranında arttırırken tercihlerini sırasıyla kuyumculuk, mobilya&dekorasyon ve giyim&aksesuar yönünde kullandılar.

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri’nin verilerine göre alışveriş ayı Kasım’da e-ticaret harcamalarının geçen yıla göre en fazla arttığı illerden Gaziantep (yüzde 314) ile ilk sırada yer alırken Kayseri (yüzde 224) ile ikinci oldu. Bu illeri sırasıyla Bursa (yüzde 217), Konya (yüzde 186), Antalya (yüzde 182), Adana (yüzde 177), Ankara (yüzde 172) ve İzmir (yüzde 129) takip etti.