Kayserililere Elif Eralp'i sorduk: Bakın hangi yanıtları verdiler
Berlin'de gerçekleştirilen eyalet meclisi seçimlerinde Sol Parti'nin başbakan adayı Kayserili Elif Eralp dikkatleri üzerine çekti. Elif Eralp'i Kayserili vatandaşlara sorduk, birbirinden ilginç yanıtlar aldık.
Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen eyalet meclisi seçimlerinde Elif Eralp’i başbakan adayı gösteren Sol Parti, geçici resmî sonuçlara göre oyların yüzde 25,7’sini alarak seçimi birinci sırada tamamladı. Sol Parti’nin hükümeti kurması hâlinde Elif Eralp’in Berlin Başbakanı seçilmesi bekleniyor. Biz de Kayserili vatandaşlara Elif Eralp’i tanıyıp tanımadıklarını ve seçim sonucuna ilişkin düşüncelerini sorduk. Aldığımız birbirinden ilginç yanıtlar haberimizin devamında.
‘Her şey nasip’
Mikrofon yönelttiğimiz Kayserili vatandaşlar birbirinden ilginç cevaplar verdi. Bir vatandaş “Çok memnun olduk. Bir Kayserili vatandaşın bu kadar başarılı olması Kayserimiz için oldukça anlamlı. Başarılarının devamını diliyorum. Belki Kayseri’de yaşasaydı daha farklı yerlerde olurdu, belki bizim ülkemizde daha farklı olurdu her şey ama Almanya’da yaşayan vatandaşlar için çok sevindim bu duruma. Onlar için çok güzel olmuş. Her şey nasip meselesi” diye konuştu.
‘Çok faydalı olacağına inanıyorum’
Kayseri Olay mikrofonuna konuşan bir vatandaş “Başarılar diliyorum. İnşallah vatan millet için çalışırsa dünyanın en mutlu insanı olur. Eğer Türk olduğunu unutmazsa bizim için de çok faydalı olacağına inanıyorum. Her şeyin hayırlısı. İlerde inşallah daha büyük insanlar olurlar. İnsanlığa faydaları dokunurlar. Ben de Pınarbaşılıyım. Gurur duydum.” ifadelerine yer verdi.
‘Oldukça gurur verici’
Kayserili vatandaşlar genel olarak Elif Özalp’in Berlin Başbakanı olacağından oldukça memnun olduğunu, bu durumun hem Türkler için hem de Kayserili vatandaşlar için oldukça gurur verici olduğunu dile getirdiler. Kayseri Olay mikrofonlarına konuşan bir vatandaş “ Bu habere çok sevindim. Çok gurur verici. Almanya gibi Avrupa’nın en önemli ülkesinin en önemli şehrine başbakan olarak seçilmek hem Kayseri için hem Türkiye için oldukça gurur verici. İnşallah başarılı olup daha iyi yerlere gelir” ifadelerini kullandı.


