Kayserililer zirveye ulaştı! Van'da tamamlandı
Kayserili dağcılar Van'da tırmanış gerçekleştirdi. İki ayrı dağa tırmanan dağcılar unutulmaz anlar yaşadı.
Kayseri’den giden dağcılar Van’da bulunan Süphan ve Artos Dağı’na tırmandı. Gerçekleşen tırmanışın ardından bilgilendirme yapılırken, 25-28 Haziran tarihleri arasında tamamlandığı duyuruldu.
25-28 Haziran'da tamamlandı
Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile 25-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Süphan ve Artos Dağı tırmanış faaliyetleri başarıyla tamamlandığı belirtildi. Etkinlik kapsamında, 25-26 Haziran tarihlerinde 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı zirve tırmanışı başarıyla gerçekleştirilirken, dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krateri de ziyaret edilerek katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı.
Artos’a da tırmandılar
Gerçekleşen programın ikinci etabında ise 27-28 Haziran tarihlerinde Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Artos Dağı'nda düzenlenen zirve faaliyeti başarıyla tamamlandı. Kültürel ve sportif yönüyle dikkat çeken dört günlük program boyunca bölgenin doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel değerleri de yakından tanıma fırsatı bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, “Başarıyla tamamlanan faaliyetlerde emeği geçen antrenörlerimizi, sporcularımızı ve tüm katılımcılarımızı tebrik ediyor, yeni zirvelerde buluşmayı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

