'Kayserililer lütfen dikkat edin!' uyarı milletvekilinden

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Kaya, bakın hangi konuda Kayserilileri uyardı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Kayserililer lütfen dikkat edin!' uyarı milletvekilinden
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Basın mensupları ile bir araya gelen Kaya, seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kaya, “Bugün Türkiye’deki en büyük problem ayrışma problemidir, siyasetin kin ve nefret yüklü dilidir. Ancak biz yaptığımız tespitler neticesinde şunu net olarak gördük ki, bu dönemde biz insanlarımıza derdimizi anlatacak formülleri bulup, 28 Mayıs’ı başarıyla geçireceğimiz günleri sayıyoruz.” dedi.'Kayserililer lütfen dikkat edin!' uyarı milletvekilinden‘HER SEÇİM SANDIKTA BELLİ OLUR’
‘Her seçim yenidir’ diyen Kaya, “28 Mayıs seçimi de yeni bir seçimdir. Her seçim sandıkta belli olur. Her seçimin kendisine özgü kuralları vardır. Bu kurallar neticesinde, ‘birinci tur şöyle bitti, ikinci tur şöyle olur’ gibi değerlendirmeler yanıltıcı olabilir. Bunu biz dünyada ki örneklerinde gördük. 7-8 puan geride olmasına rağmen bir adayın ikinci turda çok başarılı sonuç elde edebildiğini gördük. Dolayısıyla hiç kimse şu rahatlıkla hareket etmesin yani ‘birinci tur şöyle bitti, ikinci tur şöyle olur’ gibi değerlendirmeler sonuç itibariyle yanlış sonuçlara toplumu götürebilir.” ifadelerini kullandı.'Kayserililer lütfen dikkat edin!' uyarı milletvekilinden‘BİZ HİÇBİR GAYRİMEŞRU İLİŞKİ İÇERİSİNDE OLMADIK’
Kayserililere uyarılarda bulunan Kaya, “İktidarın manipülasyonlarına lütfen dikkat edin mesajı vermek istiyorum. Yani bugün Millet İttifakını terörle, teröristle iş birliği yaptığını iddia eden iktidarın geçmişine lütfen odaklansınlar. Oslo’da PKK ile masaya oturan biz değiliz. Açılım süreçlerinde devletin hakimini savcısını sınırlara götürerek yargılamalar yaptıran biz değiliz. Çözüm süreçlerinde şehirlerin altlarına hendekler kazılırken, silahlar depolanırken, ‘onları görmeyin çözüm süreci zarar görür’ diyenler biz değiliz. Devletin valisine, emniyet müdürüne, kaymakamına onlar elini kolunu sallayarak sokaklarda gezerken, ‘onlara dokunmayın çözüm süreci zarar görür’ diyenler biz değiliz. Biz hiçbir gayrimeşru ilişki içerisinde olmadık. Terörle teröristle hiçbir zaman uzlaşma arayışı içerisinde olmadık. Hiç kimse Millet İttifakı’nın yok PKK ile, yok şunla yok bunla gizli anlaşmaları yaptığına dair yalanlarıyla toplumun kafasını bulandırmasın.” diye konuştu.