Kayserililer bu lezzete hayır diyemiyor!

Kayseri yöresine özgü tatlı ve tuzlu harmanıyla damakları şenlendiren tahinli katmer, lezzet tutkunlarının favorisi haline geliyor... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Kayserililer bu lezzete hayır diyemiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geleneksel Kayseri mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan katmer, tahinle buluşarak yeni bir tat deneyimi sunuyor. Tatlı ve tuzlu tadın eşsiz bir harmanı olan tahinli katmer, son dönemde lezzet tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Tahinli katmer, geleneksel katmerin hamurunun üzerine bol miktarda tahin, şeker ve ceviz serpilerek hazırlanan bir tatlıdır.

TAHİNLİ KATMER NASIL YAPILIR?

Yumuşak bir hamur yoğrulur ve dinlendirilir. Küçük elma büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Tahin biraz ısıtılıp yağ eklenir. Bezeleri ince ince açılır ve harçtan bolca sürülür. (Bu aşamada tatlı seven şeker ceviz vs. serpebilir.)İçten dışa rulo yapılarak koparılıp kendi etrafında döndürülür. Buzdolabında her açılan beze bekletilir. Bitince her beze tekrar orta kalınlıkta inceltilir ve sac ya da teflon tavada arkalı önlü pişirilip servis yapılır.

Malzemeler (4 Kişilik)

• 5-6 su bardağı un
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 su bardağı tahin
• 1 su bardağı tereyağı 

Geleneksel Kayseri mutfağının yeni bir yıldızı haline gelen tahinli katmer, lezzet tutkunları arasında adeta bir fenomen haline gelmiştir. Sokak lezzetlerinden, ev sahiplerine kadar geniş bir yelpazede sunulan bu lezzet, her geçen gün daha da popüler hale gelmektedir.