Kayserililer akın edecek! Yeni şelale vatandaşlar tarafından fark edildi
Anadolu'nun kadim şehirlerinden Kayseri, birçok doğal oluşumların da merkezi haline geldi. Yahyalı'da yer alan Kapuzbaşı Şelalelerinin yanı sıra bu kez diğer ilçelerde yeni şelaleler ortaya çıkarken, detaylar da belli oldu.
Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alan Kayseri, doğal oluşumların da merkezi olarak biliniyor. Özellikle şelale açısından zengin olan Kayseri’de bir tanesinin daha bulunduğu öğrenilirken, detaylarını da Araştırmacı yazar Nezir Ötegen aktardı.
12 metre yüksekliğinde
Develi’nin Çomaklı Mahallesi’nde yer alan ve 12 metre yüksekliğinde bulunan şelalenin yıllar sonra ilk kez yoğun su akışı gözlemlendi. Geçtiğimiz günlerde çevrede bulunan vatandaşlar tarafından fark edilen şelale, su attıran, suyu attıran ya da süt donduran olarak adlandırıldı.
Vatandaşların ilgi odağı oldu
Çomaklı Mahallesi’nde yer alan şelale bir gözden çıkarak dere yatağına dökülen değil de basamaklı şekilde dere güzergahında yüksekten düşerek oluşuyor. Kısa sürede çevrede bulunan vatandaşların ve doğaseverlerin ilgisini çeken şelaleye nasıl gidileceği de belli oldu.
Ulaşım nasıl sağlanıyor?
Nezir Ötegen şelaleye olan ulaşımı da “Çomaklı Pınarbaşı Mesire Alanına kadar araç ile sonra yaya olarak gidiliyor. Ayrıca Develi Kayseri yol güzergahında Çomaklı kavşağından biraz gittikten sonra yaya olarak da gidilebiliyor” diyerek açıkladı.

