Kayserili vekiller yemin etti! Bir isim hariç…

TBMM Genel Kurulu'nda, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni gerçekleştirildi. 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekilliğine hak kazanan Kayseri milletvekilleri yemin etti. Kayserili bir vekilin ise yemini sonraya kaldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili vekiller yemin etti! Bir isim hariç…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekilliğine hak kazanan Kayserili Milletvekilleri yemin etti. TBMM Genel Kurulu'nda yapılan 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni düzenlendi. Kayserili vekillerde Meclis’te yerini aldı.

Kürsüye ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile ortak listeye giren ve ikinci sıradan aday olarak gösterilip kazanan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mahmut Arıkan çıktı. Arıkan’ın ardından İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş yemin etti. Ataş, o anları sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı; “#TBMM Genel Kurulunda milletvekilliği yeminlerimizi ettik. 28. Yasama Döneminin tesisine, milletimize ve şehrim Kayseri'ye hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. “Büyük Türk Milleti cephesi, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Ataş’ın ardından Ak Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler yemin etti. Böhürler metne uymadığı için Meclis Başkanı Devlet Bahçeli tarafından uyarıldı. Böhürler, yeniden yemin etti. 


Yemin etme töreni AK Partili Murat Cahid Cıngı ve Şaban Çopuroğlu ile devam etti. Yine bu anları paylaşan Cıngı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemine başlıyoruz. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Şehrimize, ülkemize layıkıyla hizmet etmeye gayret göstereceğiz.” derken Çopuroğlu’da paylaşımında “13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinden sonra 1'inci Yasama Yılı'nın meclis açılışında AK Parti Milletvekili olarak yemin ettik. Devletimize, milletimize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi. 

 

 

Daha sonra kürsüye MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy çıkarak yemin etti. Ersoy da yine paylaşım yaparak, “Cumhuriyetimizin 100.Yılında Liderimiz Devlet Bahçeli’nin huzurunda yeminimizi ettik. Sıradaki yeminimiz, hain terör örgütü PKK’nın destek verdiği herkese bu kürsüden haddini bildirmek olacaktır.” dedi.


Yemin töreni CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ile devam etti. 


Genç’in ardından MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’de yemin etti. Son olarak Kayseri AK Parti Milletvekili Bayar Özsoy’un yemin etmesi ile Kayseri vekillerin yemin töreni sona erdi. 


Öte yandan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili seçilen Hulusi Akar yemin etme törenine katılmadı. Akar’ın bakanlığa devam edip etmemesi konusunda birçok iddia ortaya atılırken, milletvekili olarak devam edecek bakanların yemin töreninin daha sonra yapılması planlanıyor. 

Kayserili vekiller yemin etti! Bir isim hariç…