Kayserili vekil Meclis'te Bakan'a böyle bağırdı: Kıyımdan geçirdiniz ülkücüleri unutmadık!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dikkat çeken tartışma. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in müsteşarlığı döneminde 'Milliyetçi, Ülkücü Müdürlere kıyım yaptığını' öne süren Kayserili vekiller, Bakan'ı kızdırdı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili vekil Meclis'te Bakan'a böyle bağırdı: Kıyımdan geçirdiniz ülkücüleri unutmadık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü genel kurulda tansiyon yükseldi. İYİ Parti’den Bursa Milletvekili olan  Kayseri doğumlu Yüksel Selçuk Türkoğlu, şu an Milli Eğitim Bakanı olan Yusuf Tekin’in, müsteşarlığı döneminde ‘kıyım’ yaptığını öne sürdü. Türkoğlu ayrıca Tekin’le ilgili olarak, “Tam 15.000 okul ve kurum müdürü ile 5.000 okul ve kurum müdürünü acımasızca görevden alan, aynı zamanda 30.000 müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısının da bir kalemde ocağını söndüren Bakan'a, ‘Vicdanın rahat mı’ diye sorduk” ifadelerini kullandı.

Kayserili vekil Meclis'te Bakan'a böyle bağırdı: Kıyımdan geçirdiniz ülkücüleri unutmadık!

‘Bakan Yusuf Tekin’i hop oturtup hop kaldırdık, yüzüne yüzüne söyledik’

Meclis’teki konuşmasının yanı sıra sosyal medya hesabından da tepkisini sürdüren Türkoğlu, “Milli Eğitim’de binlerce insanının vebalinden sorumlu Bakan Yusuf Tekin’i hop oturtup hop kaldırdık. Müsteşarlığı döneminde yaptığı kıyımla ilgili gerçekleri, Meclis’te yüzüne yüzüne söylediğimiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin adeta zıvanadan çıkıp çıldırdı. Tam 15.000 okul ve kurum müdürü ile 5.000 okul ve kurum müdürünü acımasızca görevden alan, aynı zamanda 30.000 müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısının da bir kalemde ocağını söndüren Bakan'a, ‘Vicdanın rahat mı’ diye sorduk! Bakan cevap hakkı süresini bekleyemeden yerinden cevap yetiştirmeye çalıştı” dedi.

Kayseri Milletvekili Ataş’tan Bakan dikkat çeken tepki

Diğer yandan Meclis’te Bakan’a İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da tepki gösterdi. Ataş, Türkoğlu’nun konuşması sırasında “Yalan söylüyorsun” diyen Milli Eğitim Bananı Yusuf Tekin’e sert tepki gösterdi. 

‘Mülakattan vazgeçemiyorlar,  bir kılıfına uydurmak zorundayım diyorlar’

İYİ Partili Türkoğlu, Meclis’te Milli Eğitim Bakanlığının uygulamalarını eleştirerek, “Yatılı ilköğretim bölge okullarının sayısını azalttınız, dar ve sabit gelirli ailelerin çocuklarını merdiven altı vakıf, cemaat ve derneklerin yurduna mahkûm ettiniz. Ataması yapılmayan öğretmen meslektaşlarımın sayısı 1 milyonu buldu. Eğitim emekçilerini ‘sözleşmeli’ adı altında güvencesiz ve ‘ücretli’ adı altında köle standartlarında çalıştırıyorsunuz. 2023 vaatleriniz ortadaydı, en önemlilerinden biri okullarda ücretsiz yemek uygulamasına geçecektiniz. Ne oldu? Ben bir öğretmenim, sınıf öğretmeniyim Sayın Bakan, Bursa’da sendikacılık yaparken beslenme çantaları boş kalmasın, çocuklarımızın ne kadarı süt içiyor diye bir araştırma yaptık. Ta, o vakit, yaklaşık on iki yıl önce yüzde 40’ı hiç süt içemiyordu. Şimdi, özellikle dezavantajlı bölgelerde ilkokul, ortaokul çağındaki çocuklarımızın yüzde 70’i süt içemiyor ve siz yemek verecektiniz. Bırakın yemeği anaokullarını da ücretli hâle getirdiniz. Sonuç itibarıyla, sorunun kaynağı olanlar çözümün parçası olamazlar çünkü sorun zihniyette. Öncelikle ve evvela günah galeriniz için bir tövbe edin, sonra zihniyet abdesti alıp gelin ancak o zaman konuşabiliriz. O zamana kadar eğitimciye, eğitime aslında gölge etmeyin yeter. Sayın Bakanın müsteşarlığını yani gölge bakanlığını biliriz, cemaziyelevvelini biliriz. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Sayın Bakan müsteşardı, yıl 2014'tü -bunu buradan söylemek zorundayım, binlerce insanın vebali var. Bir uyduruk mülakat çıkardılar ve bu mülakatla yalnızca 2014 ve 2015 yılında 20 bin, abartılı rakam vermiyorum, isteyen bakabilir. Okul, kurum müdürünü uyduruktan bir mülakatla görevden aldı. O yüzden mülakattan vazgeçemiyor çünkü liyakatli adam bulamıyor, Bir kılıfına uydurmak zorundayım. diyor. Öğretmen atamalarıyla ilgili mülakat isteği de bu yüzden. Yetti mi? Yetmedi, aynı dönemde 30 bin müdür yardımcısını görevden aldı. Efendim, ben öğretmendim ve o zaman sendikacıydım, o davaların tarafıydık, davaları kazandık. Mahkeme kararlarını uygulatmadılar, bir daha mahkemeye verince yeniden bir uyduruk mülakat kurdular ve hepsini bir kez daha elediler” ifadelerini kullandı. 

Kayserili vekil Meclis'te Bakan'a böyle bağırdı: Kıyımdan geçirdiniz ülkücüleri unutmadık!

Bakan: Şov yapıyorsun, hepsi yalan

Bu sırada araya giren Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkoğlu’na ‘İyi şov yapıyorsun. Hepsi yalan” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ataş: Kıyımdan geçirdiniz bütün milliyetçileri…

Bu sırada İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da araya girerek, Türkoğlu’na sahip çıktı ve Bakan Tekin’e tepki gösterdi. 
Ataş, Bakan’a yönelik olarak, “Sen yalan söylüyorsun, yapmadın mı bunları? Kıyımdan geçirdiniz bütün milliyetçilerin, ülkücülerin tamamını, unutmadık” dedi. Bu sırada İYİ Parti sıralarından alkışlar yükseldi. 

Kayserili vekil Meclis'te Bakan'a böyle bağırdı: Kıyımdan geçirdiniz ülkücüleri unutmadık!