Kayserili vekil bakın neye Başkan oldu!

AK Parti Kayseri eski İstanbul'un ise yeni Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Başkan oldu. Peki Milletvekili Karayel, bu kez neyin başkanlığını yapacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili vekil bakın neye Başkan oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'de son seçimlerde Kayseri yerine İstanbul'da aday gösterilen Kayseri, Tomarzalı Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Meclis çalışmalarına devam ediyor. Karayel, Kayseri Milletvekilliği yaptığı dönemde olduğu gibi İstanbul Milletvekili olduktan sonrada Balıkçılık ve Su ürünleri sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor. Karayel, Meclis'te yine bu konuda çalışma yapacak komisyonda görev aldı. 

Kayserili vekil bakın neye Başkan oldu!

Karayel, bu alanda kurulan komisyona başkan oldu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Karayel, "Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonumuzun ilk toplantısında şahsımı Komisyon Başkanı olarak seçen değerli üyelerimize teşekkür ediyorum. Komisyonumuzda  yürüteceğimiz çalışmaların; ülkemize, milletimize, balıkçılık ve su ürünleri sektöründeki  temsilcilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" açıklaması yaptı. Diğer yandan aslen Kayserili olan AK Parti İstanbul Milletvekili Yaşar Karayel, aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) Genel Başkanlığı görevini de yürütüyor. 

Kayserili vekil bakın neye Başkan oldu!

İsmail Emrah Karayel kimdir? 
Aslen Kayserili olup, 1978 yılında İstanbul’da doğdu.

İlkokulu Fatih İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Amerika’da Kent State University’de Ceza Hukuku alanında ve İngiltere’de University of Kent’de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. Doktorasını Erciyes Üniversitesi’nde Özel Hukuk Alanında yaptı.

Yurtdışı eğitimini tamamladıktan sonra, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) de 5 yıl süre ile batık banka patronlarının ülkeye verdiği zararın giderilmesi amacıyla yurtdışı davalarında görev aldı. Serbest Avukat olan Karayel, halen Türkiye’de yeni ve sivil bir Anayasa yapılmasıyla ilgili çalışmalarda aktif görev aldı. Birlik Vakfı Gençlik Kulübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı yaptı. Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) 60. ve 61. Dönemlerinde Genel Başkan olarak seçilmiş olup, halen MTTB Genel Başkanıdır. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesidir. Kayseri Tomarzalılar Vakfı Yöneticisidir. 

26. ve 27. Dönem Kayseri Milletvekilli, 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi. TBMM 26.  Dönem 1. Devresinde Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve AGİT-PA Türkiye Delegasyonu sözcülüğü yaptı. TBMM 26.  Dönem 2. devresinde ve 27. Dönem 1 ve 2. Devresinde ve 28. Dönem 1. Devresinde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı olarak seçildi. AK Parti 3. Olağanüstü Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi. AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Sosyal ve siyasi sahada fikri ve vakfi faaliyetlere devam etmektedir.

Çok iyi derecede İngilizce, orta seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.