Kayserili vekil 28. Dönemin ilk kavgasının başrolü oldu

26 ve 27'inci dönem Kayseri Milletvekili olarak görev yapan ve sessizliği ile dikkat çeken İsmail Emrah Karayel, İstanbul Milletvekili olarak 28'inci döneme hızlı girdi. Karayel 28'inci dönemin TBMM'deki ilk kavgasında başrol oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili vekil 28. Dönemin ilk kavgasının başrolü oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

28. Dönemin ilk gerginliği yaşandı. 26 ve 27’nci dönem Kayseri Milletvekilliği yapan ve 28. Dönem de İstanbul Milletvekili olan İsmail Emrah Karayel ile İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez arasında 'yurtdışı' üzerinden tartışma çıktı. İYİ Parti Balıkesir milletvekilli Turhan Çömez, Türk vatandaşlarının vize sorununa ve Türk lirasının değer kaybetmesine işaret etti. Daha sonra AK Parti İstanbul milletvekili İsmail Emrah Karayel, dört sene boyunca ‘geliyor gelmekte olan’ dinlediklerini söyleyerek, CHP kürsülerine doğru içlerindeki tek adama bakmalarını istedi.

Kayserili vekil 28. Dönemin ilk kavgasının başrolü oldu

‘NİYE GİTMİYOR GİTMEKTE OLAN?’
Karayel, “Geçtiğimiz 4 sene boyunca bu kürsüden, “Geliyor gelmekte olan” türküsünü dinlemiştik. Ama seçimler neticesinde çok net bir şekilde gördük ki hiçbir şey gelmedi. Milletimiz hiçbir şeyin gelmesine müsaade etmedi. Hatta milletimiz şunu soruyor, “Niye gitmiyor gitmekte olan?” Yine bu seçimler bize tek adamın kim olduğunu gösterdi. Adam ne dedi, “Çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş adam bir daha yendi. Ama tek adam gitmiyor. Millet diyor ki, “Niye gitmiyor gitmekte olan?” Çıkıp burada tek adamdan bahsetmek kolay. İçinizdeki tek adama bakın.” dedi.

‘KAÇIP YURT DIŞINDA DOLAŞIP ŞİMDİ MİLLETVEKİLİ OLDUĞU İÇİN BURAYA ÇIKANLAR VAR’
Karayel konuşmasına, “Kürsüye çıkıp yurt dışına çıkanlardan bahsettiniz. Bu kürsüde yurt dışında dolaşıp buraya gelen ve bu kürsüye çıkanları da gördük. Bu Meclis’te ülkesinden kaçıp yurt dışında dolaşıp şimdi milletvekili olduğu için buraya çıkanlar var” diyerek devam etti. 

Kayserili vekil 28. Dönemin ilk kavgasının başrolü oldu

TANSİYON YÜKSELDİ
Bu sözler sonrası tansiyon bir anda yükseldi. Turhan Çömez, ayağa kalkarak Karayel’e tepki gösterirken karşılıklı sözlü atışma yaşandı. Çömez’in yerinden “Utanın utanın, zalimsiniz” çıkışı üzerine Karayel, “Otur yerine otur, demokrasi bu değil. Çıkıp kaçarken düşünecektin. Şimdi nasıl geldin buraya? Çıktın buraya artistlik yapıyorsun. Oraya çıkıp millete parmak sallamak kolay, sende dönüp dolaşıp bu memlekete geldin” şeklinde konuştu.