Kayserili ünlü sarrafın ifadesine neden başvuruldu?

İşte Kayseri'de yasadışı altın operasyonunun perde arkası

Kayserili ünlü sarrafın ifadesine neden başvuruldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul merkezli olarak yapılan yasadışı altın operasyonunun Kayseri ayağının perde arkası ortaya çıktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından basım yetkisi sadece Darphane Genel Müdürlüğü’nde bulunan ve Cumhuriyet döneminden bu yana resmi olarak basımı durdurulan "reşat altın", "hamit altın" ve "ata lirası" üretildiği iddiasıyla yapılan operasyonun Kayseri’de de gerçekleştirildiği duyurulmuştu.
Yasadışı altın operasyonunun Kayseri ayağı kamuoyu tarafından merak ediliyorken şehrin tanınmış sarraflarından Şaban Zıkkavun’un ev ve işyerinde arama yapılıp ifadesine başvurulduğu kamuoyuna yansıdı.
Zıkkavun’un ifadesine neden başvurulduğu da konuşulmaya başladı.
İstanbul merkezli operasyonda bir altın toptancısını yasa dışı altın ürettiği iddiasıyla takibe alan emniyet güçlerinin teknik ve fiziki takip sürecinde İstanbul’daki altın toptancısı ile yaptığı bir telefon görüşmesinden dolayı Zıkkavun’un da ifadesine başvurduğu ortaya çıktı.
Zıkkavun’un ev ve işyeri aramasında herhangi bir yasadışı altına rastlanmazken operasyon düzenlenen altın toptancısı ile herhangi bir yasadışı altın ticaretinin de bulunmadığı, sadece telefon görüşmesi yaptığı için ev ve işyerinde arama yapılarak ifadesinin alındığı öğrenildi.
Gizlilik kararı bulunduğu belirtilen soruşturmanın detaylarının yakın zamanda ortaya çıkması bekleniyor.