Kayserili ünlü iş insanı Demirel toprağa verildi

Kayserili iş insanı İdris Demirel, dün geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybetti. Demirel, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili ünlü iş insanı Demirel toprağa verildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili iş insanı İdris Demirel, geçirdiği rahatsızlığın ardından 82 yaşında hayatını kaybetti. Kayseri Sanayi Odası’nda uzun yıllar meclis ve yönetim kurulu başkanlığı yapan ünlü iş insanı İdris Demirel, bugün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Aynı zamanda Sanayi Odası eski Başkanlarından Osman ve Bekir Demirel 'in babası Mehmet Ünlüsavuran'ın kayınpederi de olan İdris Demirel, bugün Hulusi Akar Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

Kayserili ünlü iş insanı Demirel toprağa verildi

Cenaze namazına, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ile Demirel ailesinin yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

Kayserili ünlü iş insanı Demirel toprağa verildi

Cenaze namazına katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kayseri Sanayi Odası eski başkanlarından şehrimizin önemli iş insanı İdris Demirel ile kıymetli hemşehrilerimiz Şükrü İnci ve Veli Eğilmez’i Hulusi Akar Camii’nde kıldığımız cenaze namazının ardından Hakk’a uğurladık. Rabbim mekanlarını cennet eylesin" ifadelerini kullandı. 

Kayserili ünlü iş insanı Demirel toprağa verildi

İdris Demirel kimdir? 

İdris Demirel, 10.10.1941 tarihinde Kayserinin Tomarza ilçesi, Toklar Nahiyesine bağlı Küçükcanlı(Aliağalar) köyünde doğdu. Babası Bekir, annesi Meryem. Babası köyde bakkallık yapan bir esnaf, annesi ev hanımıdır. Emiş, İdris, Yusuf, Gülistan ve Ahmet olmak üzere 5 kardeşler. İlk ve orta okulu Tomarzada bitirir.Kayseri Lisesi akşam lisesinde okur fakat yarıda bırakarak ticarete atılır.  1963 yılında Sigorta şirketi kurar. Adı İdris Demirel Sigorta Şirketidir. 1965 yılında Develi ilçesinden Nihal hanımla evlenir. Osman Fevzi, Bekir ve Meltem isminde 3 çocukları olur. Dönemin Belediye Başkanı Oman Kavuncu ile uzun yıllar beraber çalışır. Kayseri Organize Sanayinin kuruluşunda görev alır. İdris demirel, ülke ekonomisine fayda sağlamak için Meysu Meybuz, Saray Halı, Kayseri Tekstil, Aspilsan gibi birçok sanayi kuruluşunda kurucu ve ortak üye olarak görev yaptı. Uzun seneler Kayseri Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Demirel, Sanayi Odası'nda görevli olduğu süre içerisinde Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasına, Sanayi Odası Sosyal Tesis Binası ve altyapı tesislerinin hazırlanmasına katkıda bulundu. Çeşitli dernek ve vakıflarda görev yaptı. Üniversite ve Sanayi İşbirliği Vakfı'nın kurulmasında görev aldı.

Kayserili ünlü iş insanı Demirel toprağa verildi