Kayserili şirketin paylarına tedbir!

2023 yılının son halka arzları arasında yer alan Kayserili şirketin Borsa İstanbul'daki paylarına kredili işlem tedbiri getirildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirketin paylarına tedbir!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “MEGMT” koduyla işlem gören Kayseri firması Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin paylarına Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında kredili işlem tedbiri getirildi.

Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden konuyla ilgili şu açıklamada bulunuldu; “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında EKOS.E ve MEGMT.E payları 26/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.”

7-8 Aralık 2023 tarihlerinde 28,30 TL fiyattan halka arz olan şirketin Borsa'daki hisseleri 21.82 TL'ye kadar düşmüş sonrasında 2024 yılının ilk haftasından itibaren yükseliş trendi başlatarak 47.96 TL'ye ulaşmıştı.

KAP üzerinden yayınlanan Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu için TIKLAYINIZ