Kayserili şirketin hisseleri 5 günde yüzde 20'den fazla değer kaybetti

Kayseri'de işlem gören 11 şirketi içeren XSKAY Endeksi, haftayı 33.835 puandan tamamladı. Hafta boyunca 32.215 puana kadar gerileyerek dip yaşayan endeks, perşembe ve cuma günleriyle birlikte toparlanarak haftayı pozitif kapattı. Detaylar Kayseri Olay'da...

Kayserili şirketin hisseleri 5 günde yüzde 20'den fazla değer kaybetti

Borsa İstanbul'da işlem gören 11 Kayserili şirketin yer aldığı Kayseri Şehir Endeksi (XSKAY), haftayı 33.835 puanda tamamladı. 10 Haziran Pazartesi günü 33.884 puanla haftaya başlayan endeks, en düşük seviyesini 12 Haziran Çarşamba günü 32.215 puanla, en yüksek seviyesini ise 33.924 puanla gördü. Geçtiğimiz haftalarda devam eden negatif yönlü işlemler bu haftanın ilk 3 gününde de sürdü. Ancak, haftanın son iki gününde yeşillenen endeks, Kurban Bayramı öncesi umutları gelecek haftaya taşıdı.

Haftanın kazananları ve kaybedenleri

Kayseri Şehir Endeksi'nde yer alan şirketler arasında haftalık performanslarıyla dikkat çekenler belli oldu. Endekste en iyi haftalık performansı gösteren şirket Mega Metal (%9.16) olurken, ikinci sırada Ayen Enerji (%6.44) ve üçüncü sırada Temapol (%4.14) yer aldı.

Diğer yandan, bu hafta en kötü performansı gösteren şirketler ise Oylum Sınai Yatırımlar (-21.54%), Karsu Tekstil (-6.00%) ve Formet Çelik Kapı (-5.85%) oldu.

Oylum, haftaya 13.23 TL'den başladı ancak salı günü hariç, hafta boyunca genellikle satış yönlü işlemlerin ağırlıkta olduğu görüldü. Şirket, haftalık kapanışını 10.38 TL'den yaparak %21.54 değer kaybetti.

Yatırımcılar dalgalanmaları yakından takip etti

Hafta boyunca endeksin yaşadığı dalgalanmalar ve şirketlerin performansları yatırımcılar tarafından yakından takip edildi. Pazartesi gününden itibaren düşüş eğiliminde olan endeks, Çarşamba günü dip seviyeyi gördü. Ancak Perşembe ve Cuma günleri toparlanarak, yatırımcıların yüzünü güldürdü ve bayram öncesi piyasaya moral verdi.

Kayseri Şehir Endeksi'nin dalgalı seyri, yatırımcıların dikkatini çekerken, özellikle bayram sonrası dönemde piyasanın nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor. Yatırımcılar, bayram sonrası dönemde piyasadaki hareketliliği ve olası fırsatları yakından izlemeye devam edecek.

Kayserili şirketin hisseleri 5 günde %20'den fazla değer kaybetti